AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyuna duyurduğu 10. Kalkınma Planına ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Ordu Milletvekili Hamarat açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yıl ufkunu ortaya koyan 2023 vizyonuyla ve katılımcı bir yaklaşımla hazırlanan 10.Kalkınma planı Ak Parti Hükümetlerinin belirttiği yüksek hedeflere ulaşmada çok önemli bir yol haritası sunmaktadır. Onuncu Kalkınma Planında, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma süreci bütüncül, kapsayıcı ve çok boyutlu bir bakış açısı ile ele alınmış; insan odaklı kalkınma anlayışı benimsenmiştir.
 “Öncelikli Dönüşüm Programları” adı ile 25 başlık altında kamuoyu ile paylaşılan başlıkların dokuz tanesi içerik olarak da kamuoyu ile paylaşılmış geri kalan başlıklarda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından halkımızla paylaşılacaktır. İlk eylem planı gurubu temel olarak reel sektörü ilgilendiren, üretim teknolojilerindeki dönüşümü esas alan ve hedef sektörlerde etkinliği artıran reformlar olarak değerlendirilmektedir. İthalata olan bağımlılığın azaltılması, Öncelikli Teknoloji Alanlarında Ticaretin Geliştirilmesi, Kamu Alımları Yoluyla Yerli Üretimin Desteklenmesi, Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretiminin artırılması, Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi, Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi, Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı, Sağlık Turizminin Geliştirilmesi ve Taşımacılık Sektörünün Geliştirilerek Lojistiğe Dönüşümün sağlanması gibi çok önemli ve ülkemizin her tarafına fayda sağlayacağına inandığımız başlıklardan oluşmaktadır.
Örnek olarak bir başlığı açıklamamız gerekirse, Sağlık Turizminin Geliştirilmesi programını ele alalım. Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturularak sağlık turizmini oluşturan 3 başlık olan ve literatürde kabul gören termal turizm, medikal turizm ve ileriki yaştakilere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi için gerekenlerin yapılmasından oluşmaktadır. Yıllar önce kendi insanımız tedavi için yurt dışına gitmek zorunda kalırken sağlık alanında göstermiş olduğumuz gelişmeler sayesinde artık yurt dışından insanlar tedavi için ülkemize gelmekteler. Bu sektörün daha da geliştirilmesi için böyle bir başlık altında dönüşüm programı başlatılmıştır. Bütün bu gelişmelerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. 
Hamarat açıklamasını şöyle sürdürdü:”
“Elbette ki bütün bu dönüşüm programları gerçekleşirken, Ordu’muzun da bundan payını alması gerekir. Özellikle Sağlık Turizmi konusunda Ordu’muz avantajlı olabilir. Eğer turizm iddiamızı icraata dönüştürmek istiyorsak sağlık tesislerimizi geliştirmeli, özel hastaneler dahil belirli konularda ihtisas hastaneleri sayımızı artırmalıyız. Özellikle havaalanımızın açılmasından sonra Ordu bu alanda bir cazibe merkezi olabilir. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılan 10. kalkınma planındaki bir çok alanda olduğu gibi özellikle Sağlık turizmi konusunu Ordu’da mutlaka konuşmalı, tartışmalıdır.”Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi