Geçtiğimiz gün araştırma hastanesinde bir hasta yakını tarafından darp edilen doktora sahip çıkan ve darp eden kişinin tutuklandığını açıklayan başhekim Özgür Enginyurt yaptığı basın açıklamasında kullandığı “hekimlere şiddetin devam etmesi halinde doktor darp edenlerin veterinere gideceğini” ifade etmesi üzerine veteriner olan Mustafa ceylan konu hakkında bir açıklama yaptı.
Ceylan yaptığı yazılı açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi;
Yakın bir zamanda ilimizde bir hastanede bir hasta yakını tarafından neden darp edildiğini bilmediğim ama nedeni ne olursa olsun şiddeti de kınadığım bir olayda bir tabip arkadaşımızın saldırıya uğradığı iddiası üzerine Ordu Tabipler Odası Başkanı Özgür Enginyurt tarafından yapılan açıklama karşısında mensubu bulunduğum Veteriner Hekimlere, hastanelere muayene için giden hastalara hatta hayvanlara hakaret eden, aşağılayan şu açıklamayı: "Kusura bakmayın. Kusura bakmayınız çünkü hepimiz insanız. Daha henüz insan olmayan bir canlıdan, hekim yaratabilmeyi başaramadık. O nedenden ötürü eğer hekimleri darp etmeye devam ederlerse; söylemekte çok istemiyorum ama herhalde Veterinerlerden hizmet alacaklar."
Yerel bir medya kuruluşunun sayfalarında görmekten büyük üzüntü duydum. Bu nasıl bir akıl tutulması nasıl bir açıklamadır. Sayın Tabipler Odası Başkanı bu açıklaması ile en önemlisi Veteriner Hekimleri geçtim tüm insanlığa “havyan” benzetmesi yaparak hakaret etmiştir, aşağılamıştır. Kendilerine İstiklal Marşımızı kaleme alan değerli meslektaşım Mehmet Akif’in bir hatırası ile cevap vermek isterim.
“Mehmet Akif Ersoy'un asıl mesleği Veteriner Hekimliktir(baytar). Bir gün Mehmet Akif'e ukalalık olsun diye bulaşan biri bedelini ağır öder.
eleman: Mehmet bey siz baytardınız dimi? diye sorar
Mehmet Akif: evet efendim, nereniz ağrıyordu? diye cevaplar...”

Bu açıklamayı yapan Ordu Tabipler Odası Başkanı Özgür Enginyurt başta Mehmet Akif Ersoy’dan ve tüm Veteriner Hekimler olmak üzere Veteriner Hekimlerin hastalarından da özür dilemelidir.
Ayrıca yapmış olduğu açıklama TCK açısından ve mesleki etik açısından da bir suç olup bu konuda gerek adli gerekse mensubu olduğu odayı kendileri hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyorum.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi