MHP Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında açıklamalarda bulunan 21. dönem MHP Ordu milletvekili ve 27. dönem MHP milletvekili aday adayı Cemal Enginyurt,  Ordu’daki milletvekillerine tepki göstererek, “Biz 7 Haziran’da milletvekili adayı olduk seçilemedik, ama bu millete de küsmedik. 1 Kasım’da da aday olmadık ama yine küsmedik. Hep sahada, hep Ordu’nun ve Ordulunun yanında olduk. Biz geçen sene TMO fındık alsın diye fındık yaktık. Biz muhalefetteyken Ordulunun hak ve hukukunu savunmaya devam ettik ki eğer seçilirsek parlamentoda da 24 saat fındığın sesi olacağız. Maalesef Ordu’nun vekilleri, Ordulunun hiçbir sorununa sahip çıkmadı. Sayın cumhurbaşkanıyla görüşme bile gerçekleştiremediler. Tarım bakanı çıktı, ‘Bana böyle anlatmadı ki vekiller, bu fiyat yeter dediler’ dedi. Biz TMO devreye girsin dedikten sonra TMO kısmen devreye girdi ve fındık yerlerde sürünmekten bir nebze olsun kurtuldu. Ama biz ‘TMO fındığı satarsa kendimi yakarım’ diyenleri vekil seçtik. ‘TMO fındığı satmazsa, depodaki fındık ne olacak? TMO’nun kasasında para olmazsa, TMO nasıl fındık alacak? Demek ki TMO fındığı satmalı ki, bu sene fındık alımı yapabilsin.’ diye düşünmeyen kişileri vekil seçtik. TMO seçime giderken bile hala bir açıklama yapmıyor. Mevcut fındıkları alıyor mu almıyor mu o konuda bile bir şey söylemiyor. TMO’nun bu süreçte artık ‘Yeni sezon geldi, ben eski fındık almayı bıraktım, yeni sezona bakıyorum’ demesi gerekir. Ne yazık ki bu konuda hiçbir vekilimiz tek kelime söylemiyorlar, tıpkı Cumhur İttifakı’nı anlatmadıkları gibi.” dedi.

 

“Erdoğan yoksa, siz de yoksunuz”


Ordu’daki AK Parti aday adaylarının kendilerini kurtarma derdine düştüklerini belirten Cemal Enginyurt, “Ordu’nun 67 tane AK Parti’den milletvekili aday adayı var, her birisi kendini anlatmaktan başka bir iş yapmıyor. ‘3 dil biliyorum, 5 dil biliyorum, elektronik mühendisiyim, atom mühendisiyim’ tamam ama Cumhur İttifakı ne olacak? Recep Tayyip Erdoğan yoksa siz yoksunuz. Ama hepsi kendi kuyruğunu kurtarma derdine, kendini sıraya sokma derdine düşmüş. Ama biz, 3 ay önce seçim yoğunluğu olmamasına rağmen Cumhur İttifakı toplantıları gerçekleştiriyorduk. Şimdi de Cumhur İttifakı’nı anlatıyoruz. Dolayısıyla o mecliste de Ordulunun sesi olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Ordu’ya hızlı tren vaadi


“Bu şehre proje getireceğiz” diyen Enginyurt, milletvekili olduğu takdirde atacağını vadettiği adımları şöyle sıraladı: “Şu anki iktidarın projelerinden olan hızlı trenin Samsun’a kadar getirilmesi düşüncesi, seçildiğim takdirde milletvekilliği dönemimde Ordu sınırına, en kötü ihtimalle Bolaman’a kadar ulaşması için mücadele edecek ve birlikte gerçekleştireceğiz. Ordu’da istihdam alanında yaratılan hiçbir şey yok, bu yüzden de istihdam yaratacak projelerin takipçisi olacağım.  Bir balık kurumu veya balık yağı fabrikası kurulmasını sağlayarak Ordu balıkçısının geleceğini teminat altına aldıracağız. Milletvekili olduğumuz takdirde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte kavgalı olan bir siyasetçi gibi değil, birlikte ve iş birliği içerisinde Ordu’nun kalkınmasını hızlandıracak adımlar atacağız. İşsizliği ve göçü önleyecek faaliyetler noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da meclisteki sesi olacağız.”

 

“Erdoğan giderse Türkiye düşer”

Cumhur İttifakı’nın Batı’nın kirli ittifakına karşı olarak kurulduğunu belirten Enginyurt, “Bugün Türkiye çepeçevre kuşatılmış durumdadır. Batı, Türklerden ve Müslümanlardan intikam yapmak için işbirliği yaptı. Nitekim Kudüs’te ABD Büyükelçiliğinin açılmasını insani bir şekilde protesto etmekten başka hiçbir iş yapmayan 10 binlerce insanın üzerine ateş eden, 55 Filistinliyi katleden, 2 bin 700 Filistinliyi yaralayan İsrail ve onun destekleyicisi katil ABD aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kirli ittifak kurmuştur. MHP olarak bu kirli ittifakın farkındayız. ‘Saddam giderse Irak kurtulur’ dediler, Irak paramparça oldu. ‘Kaddafi giderse Libya kurtulur’ dediler Libya paramparça oldu. ‘Esad giderse Suriye kurtulur’ dediler Suriye paramparça oldu. Şimdi ‘Recep Tayyip Erdoğan giderse Türkiye kurtulur’ diyorlar. Biz Türk milliyetçileri ve MHP olarak Sayın Genel Başkanımızın ‘Recep Tayyip Erdoğan giderse Türkiye düşer’ fikrine inanarak Türkiye’yi düşürmemek için Türkiye’nin bölünmesini engellemek için Cumhur İttifakı’nı kurduk. Cumhur İttifakı millet aklıdır. O sebeple Cumhur İttifakı olarak adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en az yüzde 60 oy alarak kazanması için çalışacağız.” diye konuştu. 

 

 “Bizim kaçacak yerimiz yok”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Aday Adayı Cemal Enginyurt, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Kendi milletvekilliğimizin, Türk milleti nezdinde Türkiye’nin geleceği için hiçbir ehemmiyeti yok. Bizim derdimiz kuru kuruya bir milletvekilliği değil. Biz memleket sevdasıyla, kardeşin kardeşe düşman olmaması için, bu ülkenin ABD askerlerinin postalları altında ezilmemesi için, AB’nin sömürgesi olmaması için bir ittifak kurduk. Bu ittifakın başarılı olması için gece gündüz mücadele ediyoruz. Eğer Türkiye düşerse gidecek başka ülkemiz yok.  Herkes bir yere kaçıyor. FETÖ’cü Yunanistan’a kaçıyor. PKK’lı İsviçre’ye kaçıyor. Iraklı, Suriyeli Türkiye’ye kaçıyor. Ama biz Türkler kaçacak hiçbir yerimiz yok. Ancak Türk olarak ölmeyi göze alır ve ya istiklal ya ölüm deriz. Biz bu böyle bir milletin evlatlarıyız. ‘Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’ diyen Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Böylesi bir dönemde birlik beraberlik içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kahvaltılı basın toplantısına MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Milletvekili Aday Adayları Selçuk Yücesan, Sevinç Aksoy ile MHP Altınordu İlçe Başkanı Erol Bayram ve parti yöneticileri katıldı. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi