Ordu Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı olan İş insanı Levent Karlıbel basın mensuplarıyla Atlıhan Otel’de sabah kahvaltısında buluştu. Burada açıklamalar yapan Karlıbel hedeflerini anlattı.

Yaklaşık 6 ay süren bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade eden Karlıbel; “ 22 Ekim cumartesi günü OTSO seçimleri var. Bu süreçte çok farklı bir seçim sistemi uygulamaya çalıştık. Siyasi görüşlerine hiç aldırmadan arkadaşlarımızı bir araya topladık. Ortak bir hedef etrafında hayallerimizi hedefe dönüştürecek çalışmalar yaptık. Bu çalışmanın da sonuna geldik.” dedi.

Seçmenlerin hepsine ulaşmaya alıştık!

Karlıbel; “İlk defa kapalı kapılar arkasında ya da hiç kimsenin farkında olmadan yapılan seçim çalışmaları seçmenlerin öne sunuldu. 3 bine yakın oy kullanacak seçmenin tümüne ulaşmak için elimizden geleni yaptık, ulaşamadıklarımız bizi affetsin. Çok genç arkadaşlaralar yola çıktık, hepsinin işi, eğitimi son derece düzgün. İnşallah cumartesi günü saat 5’ten sonra daha mutlu daha huzurlu bir güne başlamayacağımızı düşünüyorum.” Diye konuştu.

Ordu'da inanılmaz bir kopukluk yaşanıyor!

Prensiplerinin temelinde ordu olduğunu belirten Karlıbel; “Bu çağ farkındalık çağıydı. Zenginin de, fakirin de işiini yeni kuranın da, işini çok geliştirmiş olanın da farkında olalım istedik. Çünkü sanayicimiz ve esnafımız hep ihmal edildi. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Onlarla tüm sıkıntılarını ve beklentilerini paylaşmak istiyoruz. Seçimden seçime değil, her sıkıntısında yanında olmak istiyoruz. Hükümetlerin yıllardır ülkede uyguladığı yerel kalkınma hamlesine şehir olarak da katkımız olsun istiyoruz. Önce bu yöredeki esnafın, tüccarın gelişmesi, bu gelişmeden alınacak payın halkımıza yansıması için elimizden geleni yapacağız. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı mutlaka geçmişten ders alarak yöneteceğiz. Kuruluşu yüzyıllara varan, son rakamlar ile kentimizde 100 yıllık firmalar var. Bu ve benzeri firmaların bilgi birikimlerinden her zaman faydalanacağız ve danışma merkezi kuracağız. Eski firma yetkililerimiz ile bir araya gelirken, genç ekipler de icraatın içinde olacağız. Ordu'yu barıştırmamız gerektiğine inanıyorum. Ordu'da inanılmaz bir kopukluk yaşanıyor. Organize sanayisi ile iş insanları ile sanayicisi ve fındıkçısı ile küs bir ticaret sanayi odası ile başarılı olamayacağımızı görüyoruz. Ticaret ve sanayi odasının bünyesinde tüm dernekleri, iş insanı ve sanayici derneklerini toplamayı düşünüyorum. Onların orada bir irtibat ofisi olacak, orayı çok aktif kullanacaklar. Böylece fikirlerinden onların katılımlarında yararlanarak daha güçlü bir Ordu yaratamaya çalışacağız. Bu seçimin bana getirdiği en güzel şey Ordu’yu keşfetmek oldu. Bu dinamizmi çalışmalarımıza da yansıtacağız.” şeklinde konuştu.

Ordu özel üniversiteyle çok yol alacak!

Karlıbel ayrıca, kente özel üniversiteler ile fuarcılık merkezi kazandırmayı hedeflediklerini de belirterek; “Özel üniversiteler şehri canlandıran enstrümanlardır. Türkiye’de çok fazla üniversite var ama bunun yarıya yakını başarılı. Ordu gelir kaynakları sınırlı bir şehir dolaysıyla bir özel üniversitede çocuk okutmanın aileye maliyetinin ne olduğunu bilen biri olarak çocuklarımızın doğru, ekonomik, rahat bir eğitim alması gerektiğine inanıyorum. Ve bu yatırıma hazır ülke genelinde büyük firmalar var. Ordu özel üniversiteyle çok yol alacaktır.” dedi.

Fuarcılık sektörünün karlı ve şehrin tanınması adına önemli olduğuna değinen Karlıbel, bu iki projeyi hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade etti. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi