Ordu'da Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Ordu Valiliği'nin işbirliğiyle, 'Çocuk Filmleri Festivali' düzenlenecek.

Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk film festivali olma özelliğini taşıyan "8. Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali", 20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 14. 00'de, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak kokteyl ve açılış töreniyle başlayacak.

20–22 Nisan 2011 tarihleri arasında, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek 'Çocuk Filmleri Festivali'nin ön çalışmaları, 20–21–22 Nisan 2011 tarihlerinde 3 gün boyunca Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde, her gün 11. 00, 13. 00, 15. 00 saatlerinde 3 seans olmak üzere her yaş grubu çocuklara hitap edecek çocuk filmlerinin gösterimi yapılacak.

20–22 Nisan 2011 tarihlerinde Ordu'da ilk kez yapılacak '8. Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'yle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, "Ordu, kültür ve sanat toplulukları ve etkinlikleri yönünden oldukça zengin bir ildir. Bir süre önce yapımı tamamlan Ordu Kültür Sanat Merkezi'nin hizmete açılmasıyla birlikte, kültür ve sanat faaliyetleri daha da artmıştır. Ankara Sinema Derneği'nce düzenlenen '16. Gezici Sinema Festivali', 17–19 Aralık 2010 tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirilmişti. Şimdi de TÜRSAK Vakfı'nca çocuklara yönelik olarak düzenlenen 'Çocuk Filmleri Festivali'nin ilimizde yapılacak olması sevindiricidir. Bu film festivaliyle, özellikle kırsal kesimde sinemaya gidemeyen öğrencilerimize sinema keyfini yaşatmış olacağız. Çocuk Filmleri Festivali'nin amacına ulaşması için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gerekli organizasyonlar sağlanacak. " dedi.

Editör: Haber Merkezi