AK Parti Ordu İl Başkanlığı için artık beklemeye geçildi. Partiye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre 3 güçlü isim bulunuyor. Aşkın Baş, Uğur Çelenk ve Mustafa Kemal Şahin’in il başkanlı için yarıştığı söyleniyor.

Hüseyin Akyol’dan boşalacak AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merek konusu.  14 Şubat’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşecek il kongresi öncesi AK Parti Genel Merkezi 3 isim üzerinde duruyor. Geçtiğimiz ay parti genel merkezine giden Uğur Çelenk, Mustafa Kemal Şahin, Aşkın Baş, Halit Tomakin, Halil Öz, Turan Uzunömeroğlu ve Dursun Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşme yapmıştı. Partiye yakın isimlerden alınan bilgilere göre Aşkın Baş, Uğur Çelenk ve Mustafa Kemal Şahin’in diğer isimlere göre bir adım önde olduğu iddia ediliyor.

Numan Kurtulmuş’un adayı Şahin

Başkanlık için yarışan 3 isimden birisi olan Mustafa Kemal Şahin’in Numan Kurtulmuş’la iyi ilişkiler içinde olduğu biliniyor. AK Parti’ye sonradan dahil olan Kurtulmuş’un yeni bir oluşum için kendisine yakın bir kişiyi il başkanlığı görevine getirmek istediği konuşuluyor. Mustafa Kemal Şahin’in il başkanı olması durumunda genel seçim öncesi Ordu milletvekili adaylarını Numan Kurtulmuş’un belirleyeceği düşünülüyor.

Enver Yılmaz’ın adayı Çelenk

AK Parti’ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Enver Yılmaz’ın Mustafa Kemal Şahin’e sıcak bakmadığı yönünde. Şahin’e karşı Altınordu eski İlçe Başkanı Uğur Çelenk’i destekleyen Yılmaz, genel merkeze Çelenk’i kabul ettirmesi durumunda genel seçimlerde milletvekili adaylarını Enver Yılmaz’ın belirlemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Baş aradan sıyrılabilir

Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz arasında kalabilecek AK Parti Genel Merkezi’nin iki tarafı da kırmayıp ortada bir adayı il başkanı yapabileceği konuşuluyor. AK Parti’ye yakın kaynaklara göre Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından yapılan oylamada Baş’ın adının ilk sırada çıkması, bu ismin il başkanı olması ihtimalini güçlendiriyor. Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi