Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan gümrük sözleşmesi uyarınca bazı AB ülkelerinden Türkiye'ye yapılacak olan karşılıklı dış satımlarda tercihli gümrük vergisi uygulanmasını sağlayan ve ‘ATR Belgesi’  olarak bilinen belgeden Ordu’da 28 üyenin yararlandığını duyurdu. Ordu’da 994 şirkete faaliyet belgesi verdiklerini ifade eden Şahin, bin 780 şirkete de kayıt belgesi verdiklerini söyledi. OTSO Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca oda olarak danışmanlık hizmetlerine devam ettiklerini kaydetti.


“Bütçenin yüzde 90’ının gerçekleştirdik”



18 Kasım’dan sonra bütçelerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Servet Şahin, “2014 yılı bütçesini 2 milyon 100 bin lira olarak öngörmüştük.18 Kasım 2014 tarihi itibariyle bütçenin yüzde 90’ını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Odamız daha önceki yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da üyelerine yönelik belge, bilgi ve danışmanlık hizmeti vermeye devam etti. Önümüzdeki yılda bu hizmet sürecek” şeklinde konuştu.


“Taleplerin 5 bin tanesine cevap verdik”


“Odamızda, 2014 yılı itibariyle 350 firmanın kayıt işlemleri gerçekleşti” diyen OTSO Başkanı Şahin, “ Üyelerimizin ticari işlemlerinde kullanılmak üzere 994 şirkete faaliyet belgesi, bin 780 şirkete kayıt belgesi, 150 şirkete gazete sureti verildi. Tescil hizmetleri kapsamında bin 293 adet işlem yapıldı. Odamıza gelen yazılı taleplerin yaklaşık 5 bin tanesine cevap verildi” ifadelerini kullandı.


28 üyeye ATR belgesi



Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan gümrük sözleşmesi uyarınca bazı AB ülkelerinden Türkiye'ye yapılacak olan karşılıklı dış satımlarda tercihli gümrük vergisi uygulanmasını sağlayan ATR Belgesinden 28 tanesini üyelere verdiklerini sözlerine ekleyen Servet Şahin, “EUR.1 belgesinden 789, Form A Belgesinden 116 ve Menşe Belgesinden de 348 adet onay işlemi gerçekleştirildi.  Üye işletmelerin kapasitelerine ilişkin verdiğimiz kapasite ve uzman incelemesi raporu sayısı 70 adet olarak gerçekleşti” açıklamalarını yaptı. 

Editör: Haber Merkezi