Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Ordulu derneklerle buluşmaya devam ediyor. 6.sı gerçekleştirilen “Hemşehri Dernekleri Buluşması”nda bu kez Pendik, Kartal, Tuzla ve Maltepe ilçelerinde bulunan dernekler bir araya geldi.

Yaşanan terör olaylarının tam göbeğinde Avrupa’nın yer aldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Fotoğrafın büyüğüne bakıldığında Avrupa parlamentosunda Başbakanımız mültecilerle ilgili bir görüşme yapıyor. İş tam anlaşma aşamasına geliyor, parlamentonun tam önünde PKK terör örgütü stant kuruyor. Bu örgüte destek veren kim? Avrupa’nın tam kendisi” diye konuştu.

"Teröre geçit yok"

Kanlı terörü bir kez daha lanetleyen Başkan Yılmaz; “Karadeniz’in yükselen sesi olarak söylüyoruz;  teröre asla geçit verilmeyecektir. Bir taraftan eylem yaptırıyorlar, diğer taraftan acısını, taziyesini de bizim ülkemize bildirmek suretiyle akılları sıra bize şirin ve sempatik gözükmek istiyorlar. Ama bu ülkenin insanı geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu türlü oyunlarla baş etmesini hep bildi.” şeklinde konuştu.

"Hükümetten büyük destek aldık"

Hükümetin 14 yıllık süre içinde Türkiye’de en fazla nakit para gönderdiği iller arasında Ordu’nun 2. ya da 3. il olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Hava limanı, yolu, hastaneleri birçok yatırım var. Fatsa Devlet Hastanesi’ni de açtık. O fotoğrafı İstanbul’un herhangi bir köşesine koyun. Bu nedir diye sorduğunuz kişilerin  yüzde 99 ‘u 5 yıldızlı otel der. Ünye’de 300 yataklı, Fatsa’da 300 yataklı yaptık. Altınordu ilçesinde 450 yataklı hastanenin yanı sıra 600 yataklı şehir hastanesi yapılıyor. Dolayısıyla hükümetimizin sağlıktaki yapacağı yatırımlar sonuna kadar hayata geçirilmiş oldu” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi