Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 4 Nisan 1921 tarihli oturumunda kabul edilen 69 sayılı "Ordu Müstakil Livasına Teşkiline Dair Kanun" ile merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edildi.

1923 yılında "Sancak" adı "Vilayet" olarak değiştirilerek, bugünkü mülki taksimatta Ordu Vilayeti olarak yerini aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük mücadeleler sonunda kurulan Cumhuriyete en büyük desteği veren şehirlerin başında gelen ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte geleceğe umutla bakan Ordu, dönem dönem yaşanan imkansızlıklara, istikrarsızlıklara rağmen insanımızın olağanüstü çabası, güçlü tarım ekonomisi, birlik beraberlik ve saygı içerisinde olan sosyal hayatı ile bu sorunları aşmayı bildi.

Bu duygu ve düşüncelerle Ordu ilimizin 100. yılını kutluyor, gelecek kuşaklarımızın daha müreffeh, gelişmiş ve bölgenin lideri haline gelen bir Ordu’da yaşayacaklarına gönülden inanıyorum.

Ayrıca Ordu’muzun 100 yıl önce il oluşunda büyük emeği geçen siyasilerimizi rahmetle anıyor, bugüne kadar ilimizin gelişmesi için emek veren, ilçelerimizin kalkınması için çaba gösteren tüm siyasilerimize, mülki idare mensuplarına ve sivil toplum hayatımızda yer alan değerli şahsiyetlerimizden vefat edenlere rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi