Ordu Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirilen ziyarette doğal güzellikleri ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Ordu’nun hem turizmine hem de turizme dayalı istihdamına katkı verecek olan yatırımlar hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

“Güçlü bir iş birliğini başlatıyoruz”

Başkan Güler, TUİ Oteller Grubu’nun dünya çapında güçlü bir grup olduğunu belirterek istihdama ve turizme katkı sağlayacak iş birliği çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,

“Kaan Beyler Alman oteller TUİ’NİN çok önemli bir koordinatörü olarak Ordu’muzu ziyaret ettiler. Kendileri ile ileriye dönük projeleri görüştük. Zaten dünya çapında bir oteller zinciri. Daha evvelden de Türkiye’ye çok önemli yatırımlar yaptılar. Bundan dolayı da böyle değerli misafirleri Ordu’da ağırlamaktan biz de onur duyuyoruz. Çünkü Ordu’muz aynı zamanda küresel ısınma ile birlikte zenginlikleri ile adından sıkça bahsettiren şehir olma hüviyetinde. Bu yatırımlarla birlikte daha da değer kazanacak ve aynı zamanda istihdam konusunda da çok önemli projeleri var. Çok güçlü bir grup oldukları için de Ordu’da turizm ile ilgili elemanların büyümesinde ve istihdama çözüm bulma yolunda katkısı olacak. Ordululardan çok memnun olduklarını ifade ettiler. Dolayısıyla hem Türkiye’deki belki de yurtdışındaki kurumlarda Ordulu elemanlarımız istihdam edilecek. Aynı zamanda Ordu’daki tesislerde de. Güçlü bir iş birliğini başlatıyoruz. Üniversitemize de ziyaret edecekler. Gastronomi ile ilgi çalışmalarından bahsettiler. Bizim de lezzet akademimiz var. Entegre bir çalışma ile başarıya adım atıyoruz”

“Ordu’nun değeri artacak”

Ordu’daki istihdamı geliştirmek ve Orduluları TUİ Oteller Grubu bünyesinde değerlendirmek üzere görüşmelerde bulunduklarını belirten TUİ Oteller Grubu Türkiye Koordinatörü Av. Kaan Şahin Alp, Ordu’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Alp, “Önümüzdeki yıllarda ve bu yıl turizm sezonunda Ordu’dan çalışmak isteyen turizme gönül vermiş herkese kapımız açık. Bundan dolayı Ordu’muza, Ordulularımıza teşekkür ediyoruz ve birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ordu çok güzel bakir bir şehir. Daha önemlisi dünya da küresel ısınma ile birlikte, küresel göçlerle birlikte değerinin artacağını tahmin ettiğim bir yer. Önümüzdeki yıllarda ciddi büyük firmaların turizm anlamında yatırım yapacağını görüyoruz. Buranın bakirliğini kaybettirmeden koruyan Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi