Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber


Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, yatırımların Ordu’ya hava getireceğini bildirdi. Ordu’nun sanayi olarak büyüyemese bile turizm açısından büyüyeceğini ifade eden Mimar Mehmet Özçelik, Üniversite’nin gelişmesinin Ordu açısından iyi olacağını sözlerine ekledi.


Yatırımlar hava getirir


Hızlı yapılaşmayla birlikte çarpık kentleşmenin ortaya çıkacağını belirten Mehmet Özçelik, “Hızlı göç ve sanayileşme şehirlerde çarpık yapılaşmayı doğurdu. Ordu’da şimdilik böyle bir durum yok. Ama önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla birlikte ne olacağı belli olmaz. Çevre yolu, Karadeniz-Akdeniz yolu, havalimanı gibi yatırımlar şehre hava getirir” şeklinde konuştu.


“Ordu’nun sanayi olarak gelişmesi zor”



Ordu’da konutların çok hızlı yapılıp satıldığına dikkat çeken Özçelik, “Müteahhitlerin yaptığı yapıların satıldığını görüyoruz. Yine Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yaptığı dairelerin satıldığını görüyoruz. Ben buradan Ordu’nun önümüzdeki yıllarda konut ihtiyacının olacağını anlıyorum. Ordu sanayi olarak büyümese de turizm adına ciddi yatırımlar var” ifadelerini kullandı.



Editör: Haber Merkezi