Kulüp tarihinde ilk kez mücadele ettiği profesyonel ligde geçen sezonun ilk yarısında logo konusunda kendisine ait olmayan logolu formalarla sahaya çıkan Orduspor 1967 A.Ş., Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ceza üstüne ceza almıştı. TFF 3.Lig öncesinde iki sezondur aynı logolu formaları kullanan ancak profesyonel liglerde federasyonun dikkatini çeken Mor-Beyazlı ekip, logoyu hem takım hem de forma için logoyu tescil ettirememişti.


1967 yılında kurulan Orduspor ile isim benzerliği dışında bir benzerliği olmamasına rağmen sezonun ilk yarısında Orduspor logolu formalarla sahaya çıkan Ordu temsilcisi, ikinci yarının ilk maçıyla birlikte buna son vermişti. Orduspor 1967 A.Ş. yönetiminden sezonun ilk maçı öncesinde ise yeni bir logo hamlesi geldi. Sosyal medya hesaplarından yeni logonun paylaşıldığı Sarı-Mor-Beyazlı ekip, bu logoyu tescil konusunda TFF ile görüşmelere başladı. 

İki sezon önce Ordu 1.Amatör Lig ekibi Yeni Mahalle 52 Spor'un isminin değişerek Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü yapılmış ve geçen sezonun devre arasında takımın adı Orduspor 1967 A.Ş. olmuştu. İsim değişikliklerine rağmen iki sezondur logo konusunda herhangi adım atamayan Ordu temsilcisi, geçen sezon 100.000 TL üzeri para cezası almıştı. 

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi