2020-2021 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de rakiplerini geçerek Play-Off finaline yükselen Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü, Kastamonu’da Bolu Abant Futbol Kulübü ile karşılaştı.
Maçın henüz 6.dakikasında öne geçen ve rahat oyunla farklı kazanması beklenen Mor-Beyazlı ekip, ikinci yarının ilk dakikalarında kalesinde gole engel olamadı. Maç uzatmaya giderken, uzatma anlarında da gol olmayınca penaltı atışlarına gitti.

İlk penaltıyı Halim Aşut kaçırırken, Bolu Abant Futbol Kulübü avantajına dönüştü. Bolu ekibinde 3.penaltı içim topun başına gelen Ozan Aydın’ın şutunu Lokman kurtardı ve durum dengelendi. Seri atışlar öncesinde son penaltıyı Oğuz Saltabaş gole çevirirken, Bolu ekibinde ise Seçim Can Koç direğe nişanladı. Karşılaşmayı penaltı atışları sonrasında kazanan Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü kulüp tarihinde ilk kez 3.Lig’e yükseldi.


Stadyum: Kastamonu Gazi Stadı

Hakemler: Oğuzhan Uğurlu, Önder Çalış, Çağrı Yıldırım 

Bolu Abant Futbol Kulübü: Özgür Solak, Devrim Aksungur, Mehmet Can Işık (Dk.75 Serkan Açıkalın), Tamer Erbaş (Dk.115 Burak Geyikci), Uğur Güllü, Samet Gökkaya (Dk.014 Kutay Aydın), Harun Tutum, Muharrem Kaya, Ozan Aydın, Özer Vatansever, Seçim Can Koç 

Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü: Lokman Atakol, Eray Eren, Ömercan Aslan, Akın Karaaslan, Mustafa Bayhan, Arda Saltan (Dk.84 Eren Yalçın), Muharrem Kaban (Dk.109 Kadir Seven), Halil Aşut, Furkan Yıldırım (Dk.94 Orçun Selduman), İlker Ataseven (Dk.60 Muhammed Kurt), Oğuz Saltabaş

Goller. Dk.47 Samet Gökkaya (Bolu Abant Futbol Kulübü), Dk.6 Furkan Yıldırım (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü)

Sarı Kartlar: Tamer Erbaş, Serkan Açıkalın, Özgür Solak (Bolu Abant Futbol Kulübü), Furkan Yıldırım, İlker Ataseven, Eray Eren, Ömercan Aslan, Kadir Seven, Halil Aşut(Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü)

Penaltılar: 3-4

Muharrem Kaya, Harun Tutum, Ozan Aydın (kaçırdı), Kutay Aydın, Seçim Can Koç (kaçırdı) (Bolu Abant Futbol Kulübü)

Halil Aşut (kaçırdı), Orçun Selduman, Mustafa Bayhan, Muhammed Kurt, Oğuz Saltabaş (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü)


Dakika 6: Henüz ilk dakikalarda kontra atak bulan Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü’nde Oğuz’un pasında sol cephede topla buluşan Furkan Yıldırım net ve düzgün bir şutla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

Dakika 19: Bolu Abant Futbol Kulübü, Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü savunmasını az adamla yakaladı. Uzaktan çekilen şut ise auta gitti.

Dakika 20: Sağ çağrazda bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan İlker Ataseven’in şutunu kaleci Özgür kornere çeldi.

Dakika 29: Yakın mesafeden kullanılan serbest vuruşta Seçim Can Koç topu kaleci Lokman’ın kucağına attı.

Dakika 35: Ceza sahası içinde Furkan’ın pasına tek vuruş çıkarsa Oğuz’un şutu yan ağlarda kaldı.

Dakika 47: Sağ kanattan Muharrem’im ceza sahası içine açtığı orta Samet’in önünde kaldı. Samet ne ve düzgüm vuruşla takımına beraberliği getiren golü attı. 1-1

Dakika 55: Bolu Abant Futbol Kulübü’nün etkili olduğu dakikalarda Samet Gökkaya net pozisyonda etkisiz bir vuruş yaptı.

Dakika 60: Bolu rakibinin kalecisinin büyük hatasında aşırtma deneyen Oğuz Saltabaş’ın şutu üstten auta çıktı.

Dakika 64: Rakip ceza sahasına atılan uzun topu kaleci uçarak uzaklaştırdı. İlker Ataseven boş kaleye net bir vuruş yaparken savunma son anda taca uzaklaştırdı.

Dakika 65: Ömercan’ın savunmada büyük hatası sonrasında Bolu Abant Futbol Kulübü net bir pozisyon bulurken, kaptan Eray son anda pozisyonu engelledi.

Dakika 74: Arda Saltan’ın ceza sahası dışında sert vuruşunda kaleci Özgür topu iki hamlede kontrol etti.

Dakika 90: Ceza sahası dışında ayağına topu sektirip kalecisine gönderen Serkan’ın pasını kaleci eliyle almamasına rağmen hakem en direkt vuruş olarak değerlendirdi. Yakın mesafeden yapılan en direkt vuruş ise kalecide kaldı. 

Dakika 106: Ozan Aydın’ın uzak mesafeden sert serbest vuruşu kaleci Lokman’da kaldı. 

Dakika 112: Ceza sahası içine yapılan ortada Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü karambol pozisyonu yaşadı. Futbolcular o karambolde penaltı itiraz yaparken hakem oyunu devam ettirdi.

Dakika 120: Ozan Aydın frikikten bir kez daha kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti ve bu pozisyonun arından maç penaltılara gitti. 

SAMET KARADAĞ/ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi