Ordu 1.Amatör Lig'de yaşadığı şampiyonluğun ardından Play-Out maçını kaybeden ve ardından 2.Amatör Lig'e düşürüldüğü iddia edilen Orduspor, üç yıl aranın ardından ilk kez liglere geri döneceği planlanırken konu ile ilgili olarak geri sayım başladı. 

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Binası'nda düzenlenen Ordu 2.Amatör Lig Kura çekimi yapılırken, Orduspor'un da yer aldığı kura çekiminde Kayyum Heyeti Başkanı Hamdi Işık yer almıştı. Işık, son yaptığı açıklamada ise '' Vali Bey epey çaba sarfettmişti. Devletin Valisi yalan konuşmaz. Yapılan toplantılar sonrasında Orduspor’un lige başlayacağı deklare edilmişti. TFF İkinci Başkanı Ali Bey’de yasakların kalktığını ve Orduspor’un lige başlayabileceğini de onaylamıştı. Biz sahaya çıkacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da dört avukat ve bir profesör bu işlerle uğraşıyor. Biz TFF le yaptığımız son görüşmede lisans çıkarmak konusunda engelin kalmadığını öğrenmiştik ancak yeniden bir yasak geldiğini öğrendik. Biz yılmayacağız, Orduspor’un yanında kim olursa baştacı yaparak yolumuza devam edeceğiz.'' demişti.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise şu ana kadar yaptığı açıklamalarla birçok futbolcu ile görüştüklerini ve avukatlar aracılığıla 25 isimle bir araya geldiklerini, 180 Milyon TL olan borcun 8.6 Milyona kadar düşürdüklerini söylemişti.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi