2018-2019 yılında Ordu 1.Amatör Lig şampiyonluğu yaşayan ancak Bölgesel Amatör Lig Play-Out maçını kaybettikten sonra dönemin Kayyum Heyeti Başkanı Mahir Akdere tarafından herhangi bir belge gösterilmeden Orduspor'un Ordu 2.Amatör Lig'e düşürüldüğü açıklanmasının ardından Yeni Mahalle 52 Spor'un katılım haklarını alan Savaş Şimşek ve ekibinin yarattığı Orduspor 1967 A.Ş. projesinin önü açılmıştı. İki sene sonra 3.Lig'e yükselen Orduspor 1967 A.Ş.'ye ise Ordu Valisi Tuncay Sonel dur dedi.

Orduspor ile ilgili çalışmalarını sürdüren ve Kayyum Heyeti Başkanlığını Mahir Akdere'den alarak Hamdi Işık'a verilmesini sağlayan Tuncay Sonel, aynı zamanda kulübün borcunun 180 Milyon Liradan 8.6 Milyon Liraya düşürüp sabitlediğini ve kulübün faaliyetlerine 2.Amatör Lig'den başlayacağını açıklamıştı. Konuşan Ordu TV'ye konuşan Orduspor Kayyum Heyeti Başkanı Hamdi Işık; 'Ben Sayın Şükrü Bodur'u tebrik ediyorum. İlk kayyum atandığı günden beri beni aradı,erdemli insanmış.Her türlü maddi ve manevi yanımızda olacağını,elini taşın altına koymak için hazır olduğunu söyledi. Orduspor'un ne kadar mal varlıği varsa sevgi ve saygı içinde geri iade edilmesini istiyorum.Olumsuz bir durumda gereğinin yapılacağını söyledi sayın valim.'' dedi.

Efsane Orduspor Kayyum Heyeti Başkanı Hamdi Işık son olarak yaptığı açıklamada; 'Bu Orduspor'un yürüyen dönen dişlisine kim çomak sokarsa bedelini ağır ödetiriz. Biz kimsenin geçmişinin hesabını sormaya gelmedik.'' ifadelerini kullandı.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi