Son olarak Ordu 1.Amatör Lig'de şampiyonluk yaşadıktan sonra bir alt lige düşürüldüğü açıklanan ve yıllarca herhangi bir lige katılım göstermeyen Orduspor konusunda Ordu Valisi Tuncay Sonel'in çalışmaları geri sayıma başladı. Geçtiğimiz günlerde Ordu 2.Amatör Lig kura çekiminde yer alan ve ligdeki ilk maçını 25 Mart'ta oynaması beklenen Orduspor konusunda sıkıntılar olduğu ortaya çıktı.

Kayyum Başkanlığı görevi yapan Hamdi Işık, Ordu Valisi Tuncay Sonel ile irtibatta olduklarını dile getirirken '' Vali Bey epey çaba sarfettmişti. Devletin Valisi yalan konuşmaz. Yapılan toplantılar sonrasında Orduspor’un lige başlayacağı deklare edilmişti. TFF İkinci Başkanı Ali Bey’de yasakların kalktığını ve Orduspor’un lige başlayabileceğini de onaylamıştı.'' açıklamalarını yaptı.

''Orduspor’un yanında kim olursa baştacı yaparak yolumuza devam edeceğiz''


Ordu Valisi Tuncay Sonel'in yaşanan deprem felaketinden dolayı Adıyaman'da olduğunu dile getiren Işık:''Ordu Valisi Tuncay Sonel deprem bölgesinde olmasına rağmen Orduspor konusunda her zaman bilgi alışverişi yapıyor. Biz kura çekimine de katıldık, ilk maçımızı 20 gün sonra oynayacağız. Efsane Orduspor’un küllerinden arınması için yol aldık. Tüm Orduluların Sayın Valime destek vermelerini beklerdik. 52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı Şükrü Bodur bizi arayarak her zaman yanımızda olacağını söyledi. Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mustafa Genç’te bizim yanımızda yer almıştır. Biz sahaya çıkacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da dört avukat ve bir profesör bu işlerle uğraşıyor. Biz TFF le yaptığımız son görüşmede lisans çıkarmak konusunda engelin kalmadığını öğrenmiştik ancak yeniden bir yasak geldiğini öğrendik. Biz yılmayacağız, Orduspor’un yanında kim olursa baştacı yaparak yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.

Son olarak Orduspor'un küllerinden doğmasını engelleyenler olduğunu dile getiren Hamdi Işık:''Bizim amacımız Ordu’daki spor anlamındaki kaosu kaldırmak ve tek çatı altında toplamaktı ancak bize ne yapıyorsunuz diye hesap soranlar oldu. Orduspor'un küllerinden doğmasını engelleyenler var. Bir gün onlar bedellerini ödeyecekler. Biz bu hafta içinde Adıyaman’da Sayın Valimizi ziyaret edeceğiz. Bu hafta bu görüşmeden sonra özverili çalışmalarımızı sürdürerek takımı sahaya çıkarağız.'' ifadelerini kullandı.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi