Son yıllarda yaşadığı ekonomik krizle futbolda 3.Lig’e, Kadın Basketbol’da da 1.Lig’e düşen Orduspor’da Erkek Voleybol Takımı da 2.Lig’de mücade ediyor. Orduspor profesyonel olarak mücadelesinini sürdürdüğü 3 ayrı şubede özellikle 2017 yılında S.O.S veriyor. 3 kulvarda 24 maç oynayan Orduspor, 6 maçını kazandı ! 3 ayrı ligde mücadele eden takımlar arasında 11 Şubat’da Kadın Basketbol Takımı’nın aldığı galibiyet sonrasında en son galibiyeti Pazar gücü Voleybol Takımı aldı. 2017 yılında Futbol Takımı 7 maçta 1, Erkek Voleybol Takımı 8 maçta 2 galibiyet alırken, Kadın Basketbol Takımı ise 9 maçta 3 kez kazandı !


7 maçta 4 puan !


Spor Toto 3. Lig 3.Grup’ta mücadele eden ve sezona -9 puanla başlamasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla hızlı bir giriş yapan Orduspor, 7.haftadan sonra ise toparlanamadı. 24.haftanın geride kaldığı ligde Orduspor, son haftalarda arka arkaya kaybettiği maçlar nedeniyle düşecek takımlar atasında ilk aday olarak gösterilmeye başlandı. Futbol Takımı 2017 yılında 7 maç oynarken sadece 4 puan alabildi. Orduspor kelimenin tek anlamıyla S.O.S (acil durum sinyali veya tehlike sinyali) veriyor.

Orduspor için S.O.S sinyali aslında ilk değil. Zira takım, son 4 yıl içinde 3 kez küme düşerken bu sezon ise profesyonel olarak yolun sonuna gelindi. Sezon sonu takım ligi küme düşme hattında bitirmesi durumunda Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

Menekşe’nin en büyük sorunu yine ‘Rotasyon’


Sezon başında hem ekonomik hem de kadro yapısı açısından mütevazı bir kadro kuran Orduspor Kadın Basketbol Takımı’da 2017 yılında futbol takımı ile skor olarak aynı duyguları paylaşıyor. Sezon başında basketbol otoritelerinin küme düşecek dediği Orduspor Kadın Basketbol Takımı oynadığı güzel oyunla herkesi yanıltırken hala Play-Off şansını sürdürüyor. Yönetimin devre yaptığı tek transferin ardından yasak gelmesinden dolayı transfer yapmadığı Potanın Menekşeleri, sezonun ilk yarısındaki iyi performansını henüz 2017 yılında gösteremedi.

Orduspor’un mücadele ettiği diğer şubeler arasında 2017 yılında şu ana kadar en başarılısı olan Orduspor Kadın Basketbol Takımı, oynadığı 9 maçta 3 galibiyet aldı. Hem güçlü rakiplerle karşılaşan Potanın Menekşeler hem de rotasyon ve uzun oyuncu sıkıntısından dolay bazı maçları kaybetmek zorunda kaldı.

Filede hedefe ulaşılamadı !


Sezon başında yaptığı transferlerle hedefini en kötü Play-Off’a çeviren Orduspor Erkek Voleybol Takımı ise ligin bitimine 1 hafta kala hedefinin çok uzağında kaldı. Erkekler Voleybol 2.Ligi’nde mücadele eden Orduspor Erkek Voleybol Takımı 17 haftanın geride kaldığı ligde 8 galibiyetle 6.sırada yer alıyor. Özellikle 2017 yılında oynadığı maçlarda aldığı başarısız sonuçlarla hedefinden uzaklaşan Orduspor Erkek Voleybol Takımı son hafta Gerze Gençlikgücü’nü mağlup etti ve 4 maç sonra kazanmayı bildi.

Orduspor Erkek Voleybol Takımı 2017 yılında 8 maça çıkarken sadece 2 kez kazanabildi.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi