23 Mayıs 2014 tarih ve 29008 Sayılı Resmi Gazete’de 2014/6366 Karar Sayısı ile yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Ordu Valiliği görevine atanan Vali irfan Balkanlıoğlu’na, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve AFJET işbirliğiyle bir veda yemeği verildi.
Korel Termal Otel'de düzenlenen yemeğe Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Tuğg. İsmet Gökhan Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, PMYO Müdürü Mustafa Eker, bölge ve il müdürleri, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemekte ilk konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser; “Sayın Valimiz yaklaşık 3 yıldır Afyonkarahisar’dadır. İlimizdeki Valiliği süresince tüm kamu kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışmıştır. Sayın Valim, öncelikle tayininizin çıkması nedeniyle duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Sayın Valimizle yaklaşık 3 yıldır, uyum içinde birçok başarılı çalışmaya imza attık. Ben Valimizin en büyük özelliğini yatırımcıları Afyonkarahisar’a çekmesi olarak görüyorum. Buna en önemli örneği de daha önceden Konya’ya yapılması planlanan ATAKEY Patates Fabrikası’nın Afyonkarahisar’a yapılması olarak söyleyebilirim. Valimiz bu yatırımın kazandırılması için yatırımcılara her konuda kolaylık gösterdi ve bu yatırımı kazandık. Buna benzer birçok yatırımı gerek uyumlu çalışma gerekse de Valimizin destekleriyle ilimize kazandırdık. Kendisine teşekkür ediyor yeni görev yerinde başarılar diliyorum.”dedi.
Kendisi için düzenlenen veda yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar'da üç buçuk yıl boyunca acısıyla, tatlısıyla günler geçirdim. Bunun yanında birçok dost ve arkadaşlıklar edindim. Bu anlamda Afyonkarahisar'dan ayrılacağım için çok üzgünüm. Afyonkarahisar, Türkiye'nin en güzel illerinden birisi. Bende burada bulunduğum süre içerisinde birçok güzel gün geçirdim. Özellikle ilin daha fazla gelişme göstermesi için yatırım kazanması için Afyonkarahisar Valiliği olarak yapılması gerekenler noktasında her şey yaptım. Yatırım içinde gelenlere yardımcı olduk; isteklerini karşılamak için gerek Defterdar beye gerekse de Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne anında talimatlar vererek yatırımın daha hızlı bir şekilde kazanılmasını sağladık. Görev yaptığım süre boyunca zengininden fakirine herkese kapımız açık oldu. Yani bana ulaşmak, himayemde çalışan kurum müdürlerine ulaşmaktan daha kolaydır. Afyonkarahisar’da ki bu çalışma temposunu Ordu’ya da taşıyacağım. Ordu güzel bir şehir. Biliyorsunuz son çıkan yasayla da Büyükşehir statüsüne kavuştu. Karadeniz'in incisi bir yer. Ben orada Afyonkarahisar'da yaşadığım günleri unutmayacağım. Aynı zamanda bizim görevde ömür gibi, gelip geçici, bugün buradasınız yarın başka bir yerde. Ömürde öyledir. Doğarsınız, büyürsünüz ve ölürsünüz. Bizim meslekte bir yerden başka yere tayininiz çıkar. Tabi bizde Türkiye hudutları dışına çıkmıyoruz. Ordu'ya gidiyoruz. Ülkemizin her yerinde de görev yapmaya hazırız. Bazı durumlardan dolayı bazı tartışmalar yaşadık. Kırdığımız üzdüğümüz kişiler varsa hakkını helal etsinler, benden yana hakkım varsa helal olsun. Artık Ordu'da da bir hemşeriniz bir kapınız var. Her zaman beklerim ve yardımcı olmaya hazırım.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali irfan Balkanlıoğlu’na, günü anısında veda yemeği organize eden kurumlar adına ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından Afyonkarahisar figürlerinden oluşan bir hediye takdim edildi. İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Futbol kulübü Başkanı Salih Sel ise, Balkanlıoğlu'na 19 numaralı ve üzerinde İrfan Balkanlıoğlu yazan forma hediye etti.
Program Vali Balkanlıoğlu’nun davetlilerle vedalaşması ile sona erdi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi