Usta ressam Devrim Erbil’in koleksiyonunda yer alan 30 eserin bulunduğu “Ordu’ya Sevgiler” adlı serginin açılışı yapıldı. Ressam Erbil’in birbirinden eşsiz eserlerin bulunduğu sergi, Ordulu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Taşbaşı Sanat Alanında gerçekleştirilen açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ressam Devrim Erbil ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Usta Ressam Devrim Erbil ve eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Güler konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Siz bir ekolsünüz. Sizi tarif etmekte kelimeler yetersiz kalır. Ordu’muz küçük bir büyükşehir ama özgüveni sanat konusunda oldukça yüksek. Sizi de şehrimiz de ağırlamak bizim için bir onur ve fırsat. Sizi ve eserlerinizi Ordulularımız ile buluşturmak bizim görevimizdi. Ödüllerinizle siz büyük bir ustasınız. Ordu’muzun, üniversitemizin, gençlerimizin sanata olan ilgilerini artırarak güzel bir dönem geçireceğiz.”

“BURASI BİR SANAT KENTİ”

Ordu’nun, insanı sanat yapmaya zorlayan doğası olduğunu ifade eden Türk ressam Devrim Erbil, “Çok heyecan duyduğum bir program oldu. Bu güzel kenti bu zamana kadar görmemiş olmanın acısını yaşıyorum. Burası bir sanat kenti. İnsanı sanatçı yapmayan zorlayan doğası ve insanıyla burası bir sanat kenti. Burada bana şans verdiğiniz için ve bu serginin açılmasında emekleri olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından “Ordu’ya Sevgiler” adlı resim sergisi gezildi.

Öte yandan “Ordu’ya Sevgiler” adlı sergi 10 Ocak tarihine kadar Taşbası Sanat Alanında ziyaretçilerini ağırlayacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi