Geçmiş olsun Türkiye’m diye söze başlayan Kaptanoğlu, “Bu acılı günlerde bu açıklamayı yapmak istemezdik ama Türkiye’nin büyük acıları olduğu gibi yerelde de kendine özgü sorunlar var. Sorunların da dile gelmesi gerekir.” dedi.

Bilimin ışığında gidelim!

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Kaptanoğlu; “Bu deprem bize bir kez daha bir şeyi gösterdi eğer konutlarımızı bilimin ışığında yapmazsak, bilim adamlarının uyarılarını kulak arkası yaparsak, deprem anında kurumlar arası koordineyi sağlayamazsak bu sıkıntıları yaklaşan İstanbul depreminde de yaşayacak gibi görünüyoruz. Deprem hazırlığı yaparken bilimin ışığında bu çalışmaların yapılması gerektiğini, her kurumun üzerin düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapması gerektiğini ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Talep kulak ardı edildi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan son Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında görüşülen konulara değinen Kaptanoğlu; “Gölköy’deki Ulugöl Tabiat Parkı’nın Gölköy Belediyesine devri kabul edildi. Meclis üyelerimiz de bu karara destek verdi. Geçmiş dönemlerde yapılan toplantılarda da buna benzeyen kararlara meclis üyelerimiz her zaman destek verdiler. Gölköy’deki bir tabiat alanının Gölköy Belediyesine devredilmesi gayet doğaldır ama toplantıda doğal olmayan bir şey vardı. Aynı toplantıda ek gündemle konuşulan Gülyalı Belediyesi sınırları içindeki Çikolata Parkın Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir şirketten başka bir şirkete, yani ORTUR’dan ORKENT adında yeni bir şirkete devri söz konusuydu. Halbuki geçmişte Gülyalı Belediyesi’nin bu alanla ilgili bir talebi olmuştu. O alanın Gülyalı Belediyesine devri talep edilmişti. En azından oradaki düğün solonu ve toplantı salonunun Gülyalı halkının ihtiyaçlarına devredilmesi istenmişti. Bu talep kulak ardı edildi bu alan Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine devredildi. Burada bir kötülük var çünkü Büyükşehir Belediyesi Gülyalı Belediyesinin elindeki bazı alanları alma konusunda adımlar atıyor.” şeklinde konuştu.

Kötülük felsefesinden uzaklaşmak lazım

Toplantıya Gülyalı Beledi Başkanı Ulaş Tepe’nin deprem bölgesinde olmasından dolayı katılamadığını ifade eden Kaptanoğlu; “Geçmişte balıkçı barınağı Gülyalı Belediyesinden alındı. Gümrük sahası ve gümrük binası Gülyalı Belediyesinden alındı. Ne hikmettir buralarda hiçbir çalışma yapılmadı. O zaman Gülyalı Belediyesini organize bir şekilde cezalandırma mı söz konusu. Gülyalı’da Gülyalı halkının kullanacağı bir düğün salonu var bırakın insanlar düğününü yapsın. Bu talepleri göz ardı ediyorsunuz. Bu kötülük felsefesinden bir an önce uzaklaşmak lazım. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Ordu’da birlik beraberliğe vurulan tekmeler bizi derinden etkiliyor. Her zaman bu yanlışları dile getireceğiz.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi