“Ordu Buluşması” programı için Ordu’ya gelen Sabah Gazetesi yazarlarının da yer aldığı açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, Daire Başkanları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitimle birlikte yürütülen ORMEK’in, 4’üncüsü gerçekleştirilen yılsonu serginin açılışında Altınordu, Fatsa ve Ünye olmak üzere 3 ilçede eğitim faaliyeti yürüten ORMEK hizmetinin fiziki mekânlarının Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak karşılandığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz “ORMEK bünyesinde şu ana kadar 12 bin 834 kursiyer eğitim gördü. Bu sayının yüzde 90 civarı bayan kursiyerlerden oluşuyor. Sadece bu kursiyer ve kurs mekânları değil, el emeği ürünlerin, o yeteneklerin pazarlanıp satılabildiği alanın yoksunluğu nedeniyle, kendi ürünlerine güvenen vatandaşlarımızın 15 gün süre ile dayalı döşeli reyonlarıyla birlikte satış yapabildiği bir yer de oluşturduk. Ordu’ya gelindiği zaman, ’Buraya özgü ne var?’ denildiğinde birinci elden cevap ve ürün alabileceği bir alan yaratmış olduk.” dedi.

 

“Döktüğümüz asfaltlar Viyana’ya ulaştı”


Konuşmasında, belediye hizmetlerinden de söz eden Başkan Yılmaz, “Ordu olarak biz, gelişen ve büyüyen bir şehiriz. Artık kendi imkânlarıyla ayakta durabilen ve hatta model olmaya da aday bir şehiriz. Şimdiye kadar da hep sabredin, 2018 yılına kadar kimseyi çağırmayın, 2018 yılına kadar turist çağırmayın, 2018 yılına kadar biz altyapıyı çözeceğiz, kanalizasyonunu, suyunu yapacağız dedik. 2017 yılının sonunda ay dahi şaşmadan vermiş olduğumuz sözü tuttuk. Şu anda Türkiye’de, en fazla sıcak asfalt döken belediyeyiz. Bizim şimdiye kadar döktüğümüz asfaltın uzunluğu, buradan Viyana’ya kadar uzandı, Edirne’yi aştı. 1200 kilometreyi geçtik. Yılsonu hedefimiz de, 1700 kilometreler civarında. Bunun 800 kilometresi bir kez yapılan sıcak asfalt. Şehrin eski halini bilip de il dışından gelenler mukayese yapma imkânını bulacaktır. Yaşanabilir, ekonomisi düzgün bir şehir haline geleceğiz. Çok da karamsar olmayacağız. ‘Konuşuyorsunuz ama işimiz yok’ diyenler oluyor. Şu anda benim Organize Sanayi Bölgemde 700 tane işçi açığım var. ‘Gel kardeşim ben seni işe yerleştireyim, OSB’de çay paketleme servisinde çalışacaksın’ diyorum, ‘Yok ben orada çalışmam, ben telefonlara bakacağım, sekreterlik yapacağım’ diyor. İşsizlik değil iş beğenmeme var. Ordu’da 3.6 oranında işsizlik var. Diğer illerle de kıyaslama yapmak lazım. Popülist değil, reel olmak lazım. Gerçekler ne ise vatandaşla da paylaşmak lazım.” ifadelerini kullandı.

 

“ORMEK, yaşam kalitesini artırıyor”


Mehteran takımı ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan ORMEK yılsonu sergi açılışında konuşan ORMEK kursiyerlerinden Resul Çavdar, duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Zaman, insanların sahip olduğu en değerli varlıklardan biridir. Her gün hesabına yatan zamanı nasıl kullandığı, insanın hayat kalitesini belirler. ORMEK, bizlere zamanımızı en etkili şekilde değerlendirerek hayat kalitesini artırma fırsatı sunuyor. Ben ORMEK’te diksiyon ve işaret dili kurslarına katıldım. Diksiyon kursuyla birlikte kendimi daha iyi ifade edebiliyor, yaptığım işi iyi ve doğru anlatabiliyorum. İşaret dili kursunda aldığım eğitimle ise işitme engelli kardeşlerimle iletişime geçebiliyorum. Onların sessiz dünyalarına ses olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu nedenle ORMEK’e ve bu kurs imkânlarını bizlere sunan herkese kursiyer arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmalar sonrasında Başkan Enver Yılmaz ve protokol ekibi, Sabah Gazetesi yazarları ile birlikte sergiyi gezdiler. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi