Atık pillerin çevreyi kirlettiğini belirten duyarlı vatandaş Nihat Kurt, “Elime geçen pilleri yolda da bulsam, bahçede de görsem alıyor eve getirerek bir tenekenin içerisinde muhafaza ediyorum. Bu atık pillerin geri dönüşüme verilebildiğini duydum ve Fatsa Belediyesi’ni arayarak alınmasını talep ettim sağ olsunlar Çevre Mühendisi Derya Ateşli hanımefendi ilgilenerek bir ekip gönderdi.” dedi.

Atık pillerin dereye veya denize atıldığında kimyasalların suya karışarak canlıları zehirlediğine dikkat çeken Nihat Kurt, “Atık piller ırmağa ya da denize atıldığında balıkları zehirliyor. Balıklara zehir bulaşınca bir vesile insanlara da bulaşıyor, sadece insanlara değil bütün canlılara zarar veriyor. Son yıllarda kanser hastalıkları hızlı bir artış gösterdi, neden arttı işte bu gibi doğaya gelişi güzel atılan kimyasal maddeler yüzünden.   Ben insanları bu gibi atık pilleri rastgele atmayarak biriktirmek suretiyle geri dönüşüme vermelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.   

Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli ise son 2 gündür atık piller ve geri dönüşüm üzerine ilçede seminerler düzenlediklerini ifade ederek, “Nihat Kurt bey tam da bu konu üzerine bize ulaştı ve bizden atık pilleri alınmasını istedi. Biz de ekibimizi göndererek atık pilleri aldık. Nihat Kurt’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi