Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melisa Karataş, iftar ve sahur için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmenin şartlarından birinin sağlam bir sahur öğünü yapmak olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “Sahur, bütün günün besin ve enerji ihtiyacını karşılayacağı için çok önemlidir. Gün içerisinde daha uzun bir tokluk hissi için sahurda protein içeren yumurta, peynir, süt ve yoğurt gibi besinler tüketilmelidir. Sahurda kahvaltının yanı sıra çorba, sebze yemekleri, bulgur pilavı gibi yiyecekler de tüketilebilir. Yemeklerle beraber fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerin tüketilmesi enerji açısından destekleyici olabilmektedir. İçecek olarak kafeinli içeceklerden uzak durulmalı bitki çayları, az şekerli kompostolar tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

İftara çorba ile başlanıp 15 dakika beklenmeli

 Ramazan ayının en keyifli yanının kalabalık sofralarda yenen güzel yemekler olduğunu belirten Dyt. Melisa Karataş, “Ancak uzun süreli açlık sonrası bu sofralarda hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yemek yeme kilo almaya, ani tansiyon ve şeker yükselmelerine yol açabilmektedir. Bu yüzden Ramazan’ı sağlıklı geçirebilmek için iftar sofralarında bulundurulması gereken olmazsa olmaz besin öğeleri vardır. Bunların en önemlisi sudur. Oruç mutlaka su ile açılmalıdır. İçilen su da ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi