Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte denize girmek isteyen vatandaşların güvenli ve sorunsuz bir sezon geçirmeleri amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı OSKEM Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerinde belirlenen plajlarda gerekli hazırlıklarını tamamlayarak 18 Eylül tarihine kadar sürecek faaliyetlerine başladı. OSKEM ekipleri, 17 plajda 75 personelle Ordu sahillerinin güvenliğini sağlayacak.

75 personel hizmet verecek

2022 yaz sezonunda ilave plajlarla cankurtaran sayısını da artıran İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşların deniz aktivitelerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için 17 plajda 75 personel, 5 jet-ski ve 3 zodyak bot ile hizmet verecek. Kadınlar Plajının bulunduğu noktalarda ise güvenliği ilçe belediyeleri sağlayacak.

Her türlü tedbir alındı

18 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında haftanın her günü 10.30 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan OSKEM ekipleri, sahillerde tedbirleri üst düzeyde tutacak. Büyükşehir Belediyesi tüm plajlara yerleştirilecek uyarı ve bilgilendirme tabelaları, can simitleri ve gözetleme kulelerinin yanı sıra sıkı eğitimlerden geçen, alanında uzman cankurtaranlarla sorunsuz bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi geçen yıl başlattığı uygulamayı bu yıl da sürdürüyor. Denize girmenin tehlikeli olduğu alanlara QR kodlu yönlendirme tabelalar yerleştiren ekipler, vatandaşların güvenli plajlara yönlendirilmesini de gerçekleştirecek.

17 plajda güvenliği sağlayacaklar

Ekipler 3 ay boyunca Altınordu ilçesinde Mavi bayraklı Cumhuriyet plajı, Akyazı 2 Halk plajı, Akyazı 1 Halk plajı, Mavi bayraklı kumbaşı plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı, Çaka Beyaz Kum Plajı, Aktaşlar Halk Plajı, Efirli Halk Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Halk Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Halk Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Eski Kızılcakese Halk Plajı; Gülyalı ilçesinde Tepealtı Halk Plajı, Çikolata Park Halk Plajında vatandaşların can güvenliğini sağlayacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi