Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş ve Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Eğitmeni Güler Güney, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.

Ordu SMMM Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerin açış konuşmasını gerçekleştiren Oda Başkanı Bahadır Baş “Bugün Odamızda TÜRMOB’un düzenlemiş olduğu Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası semineri yapılacak. TÜRMOB eğitim programları kapsamında önce eğitmenlerini eğitiyor ve tüm Türkiye’ye yerinde eğitimler için gönderiyor. Artık TÜRMOB eğitimlerinde bir standart ve uygulama birlikteliği var. Bu anlamda bu eğitimler için Genel Başkanımıza, Genel Sekreterimize ve Hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 
Birikmiş devreden KDV’lerde iade mümkün!

KDV’de değişiklikler öngören kanun tasarısı ile geçmiş dönemlere ait birikmiş devreden KDV’lerin iadesinin mümkün olabileceğini belirten Bahadır Baş, “İşletme hesabı esasına ödeyeceği KDV’ye 2 ay erteleme geliyor, ihracatçılara yapılacak KDV iadeleri hızlanacak, hayırseverlere KDV teşviki geliyor, üç ay içinde yapılmayan KDV iadesine faiz ödemesi geliyor. KDV kanun tasarısına ilave olarak da hizmetin verilmesine değil paranın tahsil edilmesi ile KDV’nin doğmasını istiyoruz. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini istiyoruz. Ayrıca bu tasarıyı olduğu gibi savunuyor, hükümetin KDV kanunun ile ilgili tasarısının aynen yasalaşmasını umut ediyoruz. KDV Kanun tasarısı ile serbest muhasebeci mali müşavirlere de belirli şartlarda kendi mükellefleri için KDV iade raporu düzenleyebilme imkânı getiriliyor. Yeminli Mali Müşavirler ile Tam Tasdik Sözleşmesi yapan mükelleflerin kendi adlarına aldıkları şifre ile beyanname göndermesini istemiyoruz. Bu haksız bir rekabettir. Tam tasdik sözleşmesi olan firmaların SMMM sözleşmesi olmadan beyanname göndermesini istemiyoruz. Bu konuda TÜRMOB’un Maliye Bakanlığı nezdinde çalışma yapmasını bu haksız rekabete dur demesini bekliyoruz. Mükelleflerin mart ayında beyan edecekleri kira gelirlerini; mali müşavirlere danışmadan hazır beyan sisteminde onaylamamasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından TÜRMOB Eğitmeni Güler Güney; Gelirin Unsurları, Kazancın Tespitinde Özellikli Konular, İndirimler, İstisnalar ve Muafiyeler, Yıllık Beyan ve Toplama Yapılmayan Haller, Özelgeler Işığında Gelir Vergisinde Özellikli Haller konularında sunum gerçekleştirdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi