Korona virüs ile mücadele kapsamında hızlı bir şekilde devam eden aşılamada yaş sınırı 25’e kadar düştü. Aşılamada, öncelikli olan gruplar randevularını alıp virüs ile mücadele kapsamında aşılarını yaptırırken, OTSO üyeleri ve üye çalışanları Ordu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde aşılarını oldu. Aşı, OTSO binasına gelen Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık ekiplerince yapıldı.

OTSO Başkanı Servet Şahin, pandemi sürecinde aşılamanın önemine değinerek, “Aşılamanın eski yaşantımıza dönebilmek için değerli olduğunu ben de bir sağlıkçı olarak biliyorum. Aşılama ne kadar hızlı ve yeterli olursa pandemi o kadar çabuk bitecek. Aşıda 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımızı aşıladığımızda bu olay tamamlanmış olacak. Biz de aşılamaya ivme kazandırmak için İl Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği destekleriyle odamızın aşılanmayan 30 yaş üstü üyeleri için yardımcı olmaya çalıştık. Gelen üyelerimiz ve çalışanları aşılandı” dedi.

Odada, sağlık ekiplerince yaklaşık 50 kişinin aşılandığını kaydeden Başkan Şahin, aşılamada 25 yaşa kadar inilmesinin, virüs ile mücadelede önemli olduğunu belirterek, “Bundan sonra da üyelerimizin hızlı aşılanması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sağlık için odamız elinden geleni yapmak zorunda ve biz de yapmaya çalışıyoruz. Eğer aşılanmakta zorluk çeken üyelerimize yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Sağlık kurumlarımızın bu zamana kadar olan isteklerini Odamız kanalı ile elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Devletimiz zaten her konuda olduğu gibi aşılama konusunda da çok güçlü, bizler de her zaman devletimizle birlikte hareket ederek bu süreci en iyi şekilde atlatacağız ” şeklinde konuştu.

Son olarak Şahin, aşı yaptırmak isteyen üyelerin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçebileceklerini belirtildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi