Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklenen Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi UR-GE projesi için Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ve Analiz çalışması hizmetini gerçekleştirecek olan STRATEKO Danışmanlık Firması Temsilcisi Binhan Oğuz karşılıklı sözleşme imzaladı.

Protokol töreninde konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin “Odamız Proje Ekibi tarafından 2017 yılında ‘Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli UR-GE projesi hazırlayarak Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında sunum gerçekleştirmiş ve projemiz onaylanarak odamız tarafından uygulama faaliyetleri başlatılmıştır. Söz konusu proje ile İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe faaliyet gösteren katılımcı firmalarımız arasında bu güne kadar hiç ihracat yapmamış olan firmaların ihracat yapmalarının sağlanması, ihracatçı firmalarımızın daha çok ihracat gerçekleştirerek ekonomiye daha çok katkıda bulunmalarının sağlanması ile İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi ve ihracatının yanı sıra; yeni ürün geliştirilmesi projenin ana amacını oluşturmaktadır. Meslek kuruluşu olarak yürüttüğümüz projeden şu aşamada İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe faaliyet gösteren 17 adet firma yararlanmaktadır. Söz konusu personelimiz proje süresi olan 3 yıl boyunca projeye hizmet edecektir. İkinci faaliyet olarak, Sektöre yönelik İhtiyaç Analizi çalışması gerçekleştirilecek olup, Fındık ve Mamülleri Sektörüne yönelik 3 yıllık bir stratejik plan hazırlanacaktır. Bununla ilgili çalışma dün itibari ile başlatılmıştır. Bugün sizlerin huzurunda analiz çalışmasının sözleşmesini imzalıyoruz. Devam eden faaliyetler hazırlanacak olan Stratejik plan ile ilişkili olarak Eğitim Faaliyetleri ve akabinde Yurtdışı pazarlama ve yurtdışı alım heyetlerinin ilimizde ağırlanması faaliyetlerinden oluşmaktadır. Projenin süresi3 yıl olup, bahsetmiş olduğumuz faaliyetlerin sona ermesi akabinde katılımcı firmalarımız arzu etmeleri halinde yine proje ile bağlantılı olarak yüzde 70 oranında destekli bireysel danışmanlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Proje kapsamında Odamız tarafından doğrudan gerçekleştirilecek olan tüm giderlerin yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından finanse edilecek olup, yüzde 25’i Odamız tarafından karşılanacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra STRATEKO Danışmanlık Firması Temsilcisi Binhan Oğuz proje ortağı olan 17 firma ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi