İmza gününe katılımdan memnun olduğunu söyleyen Özbucak şiir ve imza günü için şunları söyledi, “Sevgi ve umut yoksa yaşam da yok demektir anlayışıyla hareket ediyorum. Tüm zorluklara, olumsuzluklara rağmen gelecek konusunda umutlu olmak zorundayız. Yazılarımda buna özen gösterdiğim gibi şiirlerimde buna özen gösterdim.

“Mitinge Karşı Miting, Üzülme Güneş Yeniden Doğacak, Tünelden Çıkış adlarında deneme; Ordu’da İnsan Manzaraları adıyla röportaj ve Dilek Ağacı adıyla da öykü türünde beş kitabım yayımlandı. Altıncı kitabım ise, Sevgi Yeşertir Umudu adıyla şiir kitabı oldu.

Kitabımdaki şiirlerim “sevgi, umut ve direnç” konularını kapsıyor. Bu nedenle de kitabımın adı “Sevgi Yeşertir Umudu” oldu. Sosyal, siyasal ve kişisel ilişkilerde de sevgi, umut ve direnç olmazsa olmaz. Bunlardan biri eksik olduğunda yaşamdan tat alamayız. Bu üç kavramın birbiriyle diyalektik ilişkisi bunuyor. Sevgisi olmayanın umudu, umudu olmayanın da direnci olmaz. Şiirlerimle bu duyguların yaşanmışlıklar karşısında yıpranmaması için duygularımı dizeler haline getirdim.

Böylece zor bir alana yöneldim. Umarım okurların beğenisi olur. Bu çalışmalarım birinci basamak. Eleştirileri de dikkate alarak kendimi yenilemeye devam edeceğim. Kendime “şair” nitelemesi yapmıyorum. Bu nitelemeyi yapacak olan okurlardır. Umarım şiirlerim beğenilir. Kendi adıma beğenileceğini inanıyorum”. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi