Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Olan Muammer Özer, Mesudiye’ye sadece yaz aylarında gitmiş, kış aylarında ilçesini ve köyünü hiç görmemiş İstanbul'da ki Mesudiyelilerin kış aylarında köylerini görmelerini sağlamak ,kışın zorlu koşullarında yaşam mücadelesi veren köylülerin durumunu anlayabilmelerini sağlamak, amacıyla İstanbul'dan Mesudiye köylerine turizm turları düzenlemeye başladıklarını söyledi.

 

Özer Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Özer; özellikle hafta sonları için düşündükleri turizm turlarını cuma akşamı İstanbul'dan alıp Mesudiye ilçe merkezine götürüldüğünü cumartesi ve pazar günleri köylerini ve çevre köyleri gezdiklerini pazar günü öğlenden sonra da Mesudiye den ayrılarak İstanbul'a geri döndüklerini yolcuların bu gidiş ve gelişlerde her hangi bir ücret ödemiyorlar” dedi.

    

Özer, ilk uygulamanın 29 Ocak akşamı yeşilce ve Yeveli Köy Derneklerinin katılımıyla başladığını Yeşilce ve Yeveli köyleri birer otobüs olmak üzere iki ayrı otobüs ile Mesudiye hareket ederek kış turizm olayını başlattıklarını sözlerine ekledi.

      

Üç haftadır devam eden kış turizm seferleri talep geldiği süre kesintisiz devam edeceğini de ifade eden Muammer Özer, ikinci seferimizde pazar sabahı Mesudiye den çıktık ordu ya geldik teleferikle Boztepe ziyareti yaptık akşama kadar Ordu’da gezdikten sonra akşam ordu dan ayrılıp İstanbul'a hareket ettik dedi. Ordu Yorum/Hasan Özata

 

 

Editör: Haber Merkezi