Genel Sağlık İş Sendikası Ordu İl Başkanı Seydahmet Kayhan, sosyal hizmet uzmanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Kayhan; “Deprem felaketinin yaralarının sarılması sürecinde önemli görev üstlenen meslek gruplarının başında sosyal hizmet uzmanlığının gelmektedir. “Sosyal hizmet çalışanlarının mesleki sorunlarının yanı sıra, ekonomik ve özlük hakları ve çalışma alanları iyileştirilmelidir. Sosyal hizmet uzmanlarının iş yüklerini azaltmak için yeterli sayıda personelin istihdam edilmesi gerekmektedir. “Bir tarafta atama bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı bulunurken, atama yapılmaması kabul edilebilir değil”

“Yıpranma payı hakkından mahrum bırakılan sosyal hizmetler kolunda görevli çalışanların sabit ek ödemedeki yüzde 20 artıştan yararlanabilmesi gerekmektedir. Sendikamız Genel Sağlık-İş'in bu taleple açılmış bir davası da bulunmaktadır. Sosyal hizmet çalışanlarının taban teşvik ödeme ve en düşüğü yoksulluk sınırı olmak üzere kademeli olarak artan maaş almalarının sağlanması gerekmektedir. Sosyal hizmet çalışanları, insan onuruna yaraşır bir yaşam ve çalışma koşullarına kavuşturulmalıdır” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi