Ordu SMM hafta dolayısı ile yapılacak seçimlere, "Ordu Mali Müşavirler Odası olarak; Muhasebe Haftasında” kurum ve kuruluşları ziyaret, Yüksek Okullarda Muhasebe Mesleği konulu seminer, Kırlı İÖO’da muhasebe mesleğini anlatacağız. 4 Mart Çarşamba günü kan bağışında bulunacağız. Aynı gün Ordu Barosu ile birlikte “Avukatların Vergilendirilmesi ve Muhasebe İşlemleri” konulu bir seminer gerçekleştireceğiz. 5 Mart Perşembe günü Defterdarlık Korosu AKM’de bir konser verecek. Muhasebe Haftası nedeniyle. Bu etkinlikler ile amacımız 26 yıllık bir geçmişe sahip mesleğimizi ve işimizi tüm kamuoyu ile paylaşmaktır" denildi.

 

Büyüyen sorunlarımız çözülsün

 

Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir. Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Diyalogla, uzlaşıyla sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Taleplerimizi belirlerken ve sunarken her zaman önceliğimiz ülkemizin çıkarları olmuştur ve olmaya devam edecektir.

 

Paydaşlara 'muhasebe yap' çağrısı

 

 "Meslek Yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arındırılmalıdır. Yerel yönetimlerde, kamu idarelerinde, işletmelerde, tüm şirketlerde, siyasi partilerde, vakıflarda, kısaca güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında en etkin bir şekilde bağımsız denetim uygulanmalıdır. Denetimin olmadığı her yerde suiistimaller yaşanır, yolsuzluk yaşanır, karanlık işler yaşanır. Yolsuzluğun, suiistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetimdir.  Mesleğimizi ilgilendiren düzenlemelerde ilgili Bakanlıklar TÜRMOB’un görüş ve önerilerini dikkate almalıdırlar." Oda olarak bütün kesimleri muhasebe yapmaya davet ediyoruz. Tek kanatlı kuş uçamaz. İlgili kurum ve kuruluşların mesleki sorunlarımızın çözümü konusunda adım atmasını bekliyoruz. Sorunların üstesinden gelebilmek için dün olduğu gibi Muhasebe Haftası ve sonrasında da dayanışmamızı, birlikteliğimizi artırarak devam ettireceğiz." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi