Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmeleri ve verilen fidan desteğiyle birlikte, Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından kapama pepino bahçesi kuruldu.

İlk denemeler olumlu sonuç verdi

Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Ultav, “Üreticilerimize vermiş olduğumuz bitkisel ve hayvansal desteklerin yanı sıra Daire Başkanlığımıza ait deneme ve eğitim alanlarımızda ilimizde yetiştiriciliği yapılabilecek ürünlerle ilgili denemeler yapıyoruz. Pepino da bunlardan birisi. Tropik meyvelerimizin bulunduğu serada ve dış ortamda pepino yetiştirdik ve olumlu sonuçlar elde ettik. Bunun üzerine Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara çelikleme yöntemiyle elde ettiğimiz pepino fidanlarını verdik. Onlar da örnek bir pepino bahçesi oluşturdular. Teknik personellerimizin kontrolünde bitkilerin bakım ve beslemesini eksiksiz olarak yapıyorlar” diye konuştu.

“Ana vatanı Güney Amerika olup son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan pepino, sağlığa birçok yönden faydası olan önemli bir meyvedir” diyen Ultav, “Çatalpınar ilçemizdeki çalışmamızın olumlu olması halinde talep eden üreticilerimize pepino yetiştiriciliği konusunda desteklerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi