Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Altınordu Belediye Meclisi tarafından hazırlanan 1\1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında Ordu Büyükşehir Belediyesince değişiklikler yapılmasını eleştirdi. Şahin, Ordu Büyükşehir Belediyesi CHP meclis üyeleri ile beraber parti binasında yaptığı açıklamada, imar planın iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

“CHP imar komisyonu üyeleri devre dışı”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, imar planın değiştirilmesinin doğru olmadığını vurgulayarak; “Geçtiğimiz yıllarda yapılan yanlış imar planları iptal edildi ve yerine yenisi yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan 1\5000’lik plana itiraz etmiştik. Altınordu Belediyesince 1\1000’lik imar planı hazırlandı ve geçtiğimiz günlerde Altınordu Belediyesinde hem imar komisyonundan hem de Altınordu Belediye Meclisinde herkesin oy birliği ile bu plan kabul edilerek geçti. Hukuki olarak bu plan Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına tabidir. Ancak bu denetim, yapılan 1\1000’lik planın 1\5000’lik plana uygun olup olmadığına ilişkin olmalıdır, yasa böyle diyor. Ancak Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi yapılan imar planını beğenmedi ve bu planı ben değiştiriyorum dedi. Bir sürü değişikliklere gidildi bu değişiklikler sırasında Altınordu İmar Komisyonu ile Büyükşehir İmar Komisyonu toplandı.  Bu toplantı sırasında CHP imar komisyonu üyeleri devre dışı bırakıldı. Çünkü biz kamuoyuna hep doğruları aktarıyoruz.” dedi.

“Bu bir kazanç planıdır”

Büyükşehir Belediye Meclisinde, imar planına hayır oyu veren meclis üyelerinin kendileriyle çeliştiğini ifade eden Şahin; “Altınordu Belediye Meclisinde kabul edilen ve oradaki meclis üyelerince evet oyu verilen bu plana bugün aynı Altınordu Belediye Meclisinde yer alan bu meclis üyeleri geldiler Büyükşehir Belediye Meclisinde hayır oyu verdiler. 2 plan arasındaki değişikliklerle kendi kendilerine çelişkiye düştüler. Açıkçası biz en azından AKP’li üyelerle oy birliği ile geçmesinin düşünüyorduk. Vicdanlarına sığdıramayan bazı AKP’li meclis üyeleri de buna evet oyu vermediler. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki yapılan bu plan kesinlikle bir imar planı değil rant planıdır. Bu bir kazanç planıdır. Bunu asla kabul etmiyoruz. CHP meclis üyelerimiz bu rant planına hayır dediler. Sayın Hilmi Güler geçtiğimiz günlerde kişiye özel imar olamaz dedi. Biz de aynısını söylüyoruz, kişiye özel imar olamaz. Peki, ne yapıldı. Bu şehirde yoğunlukları özel bölgelerde neden attırıyorsunuz? Altınordu Belediye Meclisinde bir, bir buçuk olan yoğunluklar, büyükşehir belediye meclisinde yoğunluğu 2’ye çıkarıldı. Neden? Çünkü kişiye özel yapılıyor. Özel akaryakıt istasyonları yaratmak kişiye özel bir uygulama değil mi sayın başkan buradan soruyoruz. Bu şehirde yapılan yanlış planlamalar nedeniyle Ordu şehri uzunca bir süre plansız kaldı. Herkes mağdur oldu. Bir plan yapıldı şimdi ne olacak? Kendi içlerinde dahi oy birliği sağlayamayan AKP’li meclis üyelerinin birçoğunun içine sinmeyen bu plan iptale mahkum bir plandır.” diye konuştu. Ordu Yorum\Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi