Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları 2.5 sezondur yakından hisseden Potanın Menekşeleri’nde deyim yerindeyse basketbol topu Kasım ayında patlamıştı. Sezona, geçen sezon takımı yaşanan sıkıntılarına rağmen ligde tutan Hakan Yiğit ile devam etme kararı alan Orduspor’da dönemim yönetimi, teknik ekip ve oyunculara tek bir kuruş bile para vermeyince takım dağılmıştı. Ligde 2 maça çıkmayan Potanın Menekşeleri, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile ligden ihraç edilmişti.
Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile ligden ihraç edilen bir diğer takım Tosyalı Toyo Osmaniye oldu. Bu sezon iki kez sahaya çıkmayarak 2 hükmen mağlubiyet cezası alan Tosyalı Toyo Osmaniye’nin Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nden ihraç edildiğini açıklandı.

Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Tosyalı Toyo Osmaniye,’nin ilk kez parkeye çıkmadığı maçta rakip takım Mersin Basketbol sporcuları sahaya ‘Osmaniye takımına sahip çık’ pankartıyla çıkmış, yedek kulübesinde bekleyen Osmaniye takımı oyuncuları ve tribünlerdekilerde alkışlarıyla destek vermişti.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ / ÖZEL 
Editör: Haber Merkezi