Durugöl’de yapılan şampiyonanın startını Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ile birlikte veren Vali Tuncay Sonel, 2 gün sürecek müsabakalara katılan gençlere başarı dileğinde bulundu.

Ordu’nun Karadeniz’in en güzel illerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Vali Tuncay Sonel, “Ordunun Dereleri Aksa Yukarı Aksa’ adlı türküsü var. Türkülere konu olmuş Ordu’nun güzelim derelerinde rafting yapalım istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları ile Türkiye Rafting Federasyonu Başkanımız ve ekibiyle sadece Ordu’da değil, ülkemizin her köşesinde rafting adına çok güzel faaliyetler yapılıyor” dedi.

Vali Tuncay Sonel’i, sporun ve sporcunun dostu olarak gördüğünü ve her organizasyonda her zaman federasyonun yanında olduğunu ifade eden Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, ”Bu çok kıymetlidir. Talep varsa arz çok güzel oluşuyor. Türkiye’de raftinge baktığınız zaman Doğu ve Güneydoğu’da rafting sporu ile terörü yenme, batı bölgelerinde turizmde para kazanma, Orta ve Doğu Karadeniz’de önde gelen spor turizmidir. Ülkemizin değişik illerindeyiz. Sporda dostluk kardeşlik mantığını rafting sporuyla işleyebiliyoruz. Başta Sayın Valime ve Gençlik Spor Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Vali Tuncay Sonel, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu ve Ordu Valiliği işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Şampiyonası, Gençler Grup Müsabakalarına katıldığı programda bir sürprizle karşılaştı. Tunceli Valiliği görevi sırasında vatandaşlarla kurduğu sıcak diyalogları unutmayan Tunceli’den gelen genç sporcular, ”Sayın Valim sizleri çok özledik. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteği asla unutmadık. Unutmayacağız” diyerek, Vali Sonel’e sarılarak duygularını dile getirdiler. Genç sporcuların Vali Tuncay Sonel ile olan diyaloğunda duygusal anlar yaşandı.

İki gün sürecek müsabakalarda, 19 takım, 110 sporcu, 7 teknik ekip yer alıyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi