Ordu Üniversitesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Ordu Valiliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteği ile Ordu’nun kalkınmasına yönelik proje geliştirme eğitimleri başladı. Bu amaçla eğitim çalışmalarının dün Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladığını ifade eden OTSO Başkanı Servet Şahin, bir haftalık eğitim çalışmasıyla Ordu için başka hangi projelerin yapılabileceğinin tartışılacağını ifade etti.

Bu proje eğitiminde Avrupa Birliği projeleri nasıl hazırlanır, bölgemizde eksik olan yatırımlar nelerdir, kalkınma ajansının bu sene destek verdiği projelerin neler olduğu gibi konuların araştırılacağına değinen Şahin; “Eğitime projeye destek veren kurumların proje ekipleri katılıyor. Bunun yanında proje geliştirmek isteyen sanayiciler de eğitimlerde yer alıyor.” dedi.

“Limanı olmayan tek il Ordu”

Bölgenin kalkınması için şu an Ordu’nun bir marinaya ve kruvaziyer limana ihtiyacı olduğuna değinen Şahin, şöyle devam etti; “Ordu denize kıyısı olup da limanı olmayan tek il konumunda. Bunun ihtiyaç olduğunu gösteren projeler sunmak durumundayız. İhtiyaç var mı yok mu bunu anlatmalıyız. Bu projeler hazırlandıktan sonra sanayicilere iş düşüyor. Demir yoluyla amacımız ulaşım değil. Biz trene binip İstanbul’a gidelim demiyoruz. Biz İstanbul’dan Kafkasya’ya giden birinin Ordu’nun, Giresun’un içinden geçmesini, geçerken de buraların güzelliğini görmesini istiyoruz. Belki buralarda konaklamak isteyecekler ve turizm canlanacak”

ODÜ’ye Ordulu  rektör yakışır

OTSO’nun 2015 yılındaki en önemli faaliyetinin proje üretmek olacağını söyleyen Şahin; “ Elimizden geldiğince STK’lar ve üniversite ile işbirliği içinde olmayı hedefliyoruz. ODÜ yeni büyüyen bir üniversite. Öğrenci sayımız 15 bini yeni geçti, hızla gelişiyor. 2013’te inşallah 25 bin öğrenci olur. Ben Ordulu bir rektörle bu işin daha iyi olacağına inanıyorum” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi