Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın daveti üzerine Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Aydoğan, Asarkaya Kent Ormanı’nda yapılan etkinliğe Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri götürmesinin normal olduğunu belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Üniversite öğrencilerinin ilimizin güzelliklerini görmelerini ve eğlenmelerini sağlamak olumlu bir girişim ancak amaç başka olunca işler değişiyor. Ortaya çıkan manzara, öğrencileri AKP’nin örgütlenmesi ve propagandasına alet etmek olduğunu gösteriyor.” dedi.

Başka partiler neden yok?

Poyraz açıklamasını sürdürerek, “Belediyenin etkinlik düzenlemesi normal. Öğrencilerin böyle bir etkinliğe katılmaları da normal. Normal olmayan bu etkinlikte yalnızca AKP temsilcilerinin bulunması. Etkinlikte başka partiler, dernekler veya kuruluşlar çağrıldı da hiçbiri gitmedi mi? Ünye Belediyesi bir etkinlik yapıyorsa orada başka partiler neden yok? dedi.

Üniversiteler özgür olmalı

Poyraz, üniversitelerinin bilim yuvası olduğunu ve öğrencilerin her tür siyasi çalışmaya katılmalarının hak olduğunu vurgulayarak, “Üniversite öğrencilerinin özgür bireyler olduğuna inanıyoruz. Öyle olmalılar. Kendi iradeleriyle istedikleri partiye üye olabilirler, etkinliklere katılabilirler. Ancak bu etkinlik, öğrencilerin kendi iradeleriyle gittikleri bir etkinlik değil. Rektör başka bir partinin daveti üzerine öğrencileri alıp götürür mü? Kesinlikle hayır. Artık Ordu Üniversitesi Rektörü vizyonunu bitirmiştir. Bu davranış kabul edilemez.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi