Ünye’nin İnkur Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle risk altındaki evler boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar güvenli bölgelere yerleştirilmişti. AFAD Koordinasyonunda yapılan teknik incelemelerin ardından yüksek risk oluşturan iki binanın yıkımına başlanıldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kemal Mehel ve Orhan Gürel ile birlikte heyelan bölgesinde ve yıkım alanında incelemelerde bulundu.

İnkur Mahallesi Muhtarı Ömer Yıldırım’ın da hazır bulunduğu incelemeler sonrası bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Aralık ayında toprak hareketlenmeleri başlayan bölgede kar yağışlarıyla birlikte Şubat ayı başında ciddi hareketlenmeler meydana geldi. Afet derecesinde kaymalar meydana geldi. Kaymalar neticesinde hemen Valiliğimiz başkanlığında Büyükşehir Belediyemiz, ilçe kaymakamlığımız ve yerel yönetim olarak bizler gerekli önlemleri aldık. AFAD koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kapsamında bu evlerde yaşayan vatandaşlarımız tahliye edilerek güvenli noktalara yerleştirilmiştir. Yapılan teknik çalışmalar neticesinde 14 hanemizden 13’ünün risk altında olduğu tespit edilmiştir. Bu binalardan ikisi çok tehlikeli durum arz etmesi sebebiyle AFAD koordinasyonunda Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak yıkım çalışmalarına başladık” dedi.

“Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Heyelandan etkilenen vatandaşların mağdur olmamaları için maddi destek çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Tavlı, “İl Afet Müdürlüğü üzerinden buradaki vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için hane başına 22 bin lira kira yardımının sağlanması için hızlıca işlemler başlatılmıştır. Yine İlçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız üzerinden hane başına hemşerilerimize üçbin beşyüz lira yardım yapılarak acil ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmıştır. Ayrıca heyelandan etkilenen vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına kavuşması için Valiliğimiz tarafından bölgede oluşturulacak alanda yeni konut yapımı çalışmalarına da başlandı” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi