Covid-19 pandemi sürecinin normalleşme sürecine girmesiyle birlikte Kadınlar Futbol 3.Ligi'nin başlamasını bekleyen takımların başında gelen Rüsumat-4 Gençlikspor Kadın Futbol Takımı, Milli takıma futbolcu vermeye devam ediyor. 2004 doğumlu orta saha oyuncusu Başak Şenyurt, U19 Kadın Futbol Milli Takımı'na davet edildi.

Genç oyuncularla mücadele etmesiyle dikkat çeken Rüsumat-4 Gençlikspor antrenörü Hakan Yurdakul ise Azel Akdeniz'in ardından Milli Takıma seçilen Başak Şenyurt sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Kuruluşumuzdan beri kısa ve uzun vadede birçok planlar yapmış, bu planlar içerisinde kızlarımızın üniversitelerin spor akademisi bölümlerinde öğretmenlik, antrenörlük ve yöneticilik okumalarından, yıldız kız ve genç kız turnuvalarında final oynamaktan ve ligde de 2'nci lige çıkmak vardı. Tabi ki olmazsa olmazımız kadın futbol milli takım kategorilerine futbolcu gönderebilmekti. Şükürler olsun, peş peşe 2'nci kızımızı da milli takıma gönderiyoruz. İnşallah sayıları artar. Takımımızı, şehrimizi, ülkemizi milli formayla temsil ederler. Gururlu, mutlu ve sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.

Rusumat-4 Gençlikspor'un 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Başak Şenyurt, 26-29 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan U19 Kadın Futbol Milli Takımı kampında yer alacak.

SAMET KARADAĞ
Editör: Haber Merkezi