Ordu Yorum/Celal Yıldız

Kobani’de yaşanan olaylar ve bunun yansıması olarak çeşitli illerde meydana gelen hadiselerin ardından Ordu Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz sağduyu çağrısı yaptı. Olaylar sonrası provokasyona gelinmemesini ifade eden Akdeniz, “Barış içinde Türkiye hepimizin hayali olmalı” diye konuştu. Hüseyin Akdeniz ayrıca kendi barışını sağlayamayan devletlerin tarih sahnesinden silinip gittiğine vurgu yaptı. 

“Provokasyona gelmeyelim”


“Hemen yanı başımızda yaşanan bu insanlık dramına yine insanlığın sağduyusu karşılık verecek” diyen Hüseyin Akdeniz, “Birbirimizi iyi anlayıp birbirimizle daha fazla kenetleşmemiz ve provokasyonlara gelmeden ortak akılla hareket etmek gerekiyor. Bu cumhuriyet hepimizin, böylesi günlerde diyalog ve uzlaşı kaçınılmaz olmalı. Barış, huzur ve kardeşlik içinde geleceğe daha iyi nesiller bırakmak hepimizin görevi olmalı” ifadelerini kullandı.

“Barış içinde Türkiye hepimizin hayali olmalı”


Kendi barışını sağlayamayan devletlerin tarih sahnesinden silinip gittiğine dikkat çeken Akdeniz, “Birlik ve beraberlik içinde bin yıldan fazla bu topraklarda yaşayan bu milletlin evlatları olarak, soğukkanlılığı, sağduyuyu elden bırakmamak ve demokratik tartışma yoluyla düşünceleri ifade etmek ortak aklımızı sergilemek adına önemli. Barış içinde Türkiye hepimizin hayali olmalı” şeklinde konuştu.


“Türkiye bölgenin en güçlü devletlerinden”

Bölgede IŞİD terör örgütünün insanlık dışı vahşetinin, insanlık trajedisine dönüştüğünü bildiren Ordu Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Türkiye bölgenin en güçlü devletlerinden biri. Bölgede yaşanan olaylara Türkiye’nin kayıtsız kalması beklenemez. Ancak öncelikle iç huzur ve barış Türkiye’nin bütünlüğü açısından son derece önemli. Türkiye Cumhuriyeti Devletini önemli yapan olgu milletinin birbirine olan bağlılığı” açıklamalarını yaptı.



Editör: Haber Merkezi