Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Coşkun Avcı, Kalite Geliştirme ve Gözlem Hizmetleri Birimi Uzmanı Özlem Yılmaz, birim çalışanı Yasemin Set ve Birliğe bağlı tüm Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Op.Dr. Coşkun Avcı; “Maliyete verilen değerin artması ve değişen müşteri tutumları diğer işletmelerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de kalitenin önemini artırmıştır. Sağlık hizmetlerinin sunumu ve sürdürülebilirliği için hizmet kalitesinin tanımlanması, ölçülmesi ve değerlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Sağlık hizmetlerinde uzun dönemli bir başarı elde edebilmenin anahtarlarından biri teknik kalitenin yanında hastaların sunulan sağlık hizmeti kalitesi algısının da değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Toplantıda sağlık tesislerinde sağlık bakım hizmetleri konusunda en iyi uygulamalar tanıtıldı ve bu kapsamda yapılan çalışmalar paylaşılarak görüş alışverişinde bulunuldu. Halen Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan Gebe Okulu Projesi ve Hemşirelik Bakım Planları üzerinde yoğunlaşılan toplantıda Birlik düzeyinde bu konularla ilgili ortak çalışma başlatılması planlandı.

Ayrıca toplantıda kayıt, yatış, randevu, hasta karşılama ve yönlendirme gibi tüm süreçte görev alan personelin eğitimi ve kalitenin artırılması konularında da ortak hareket etme kararı alındı. Yine birliğe bağlı Sağlık tesislerinde Sağlık Bakım Hizmetlerinin sunumu ve geliştirilmesi konusunda durum tespiti yapılarak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ordu ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilim ve teknolojinin gelişmesi, kültür seviyesi ve insana verilen önemin artması ile birlikte sağlık hizmetlerinin yüksek standartlarda verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Sağlık tesislerimizde çeşitli departmanların gösterdiği kaliteyi geliştirme, koruma, iyileştirme, talep edenlerin tam beğenisini kazanma ve ekonomik düzeyde bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Kaliteyi sağlama, sürekli güvence altında tutma ve kaliteyi geliştirme rastlantılarla değil sistemli çalışmalarla gerçekleşir. Bu bağlamda Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği olarak bütün planlarımızı gerçekleştirdik ve uygulamaya koyduk. Sağlık tesislerimizde kaliteyi artırma çalışmalarımız devam edecektir” dedi.Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi