Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda Tıbbi Hizmetler Başkanlığı Kalite Geliştirme ve Gözlem Hizmetleri Birimi tarafında düzenlenen programa Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Coşkun Avcı, Hastane Hizmetleri Uzmanı Seyhan Canbulut, Kalite Geliştirme Ve Gözlem Hizmetleri Birimi Uzmanı Özlem Yılmaz, Birliğe bağlı tüm sağlık tesislerinde görevli Kalite Yönetim Direktörleri ve birim çalışanları katıldı.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Coşkun Avcı, Güvenli ve memnun hastalarla güvenli ve memnun çalışanlar arasındaki ilişkiyi vurgulayan konuşmasında; “SHKS’yi okuyoruz, anlıyoruz, uyguluyoruz, geliştiriyoruz…” sloganı ile yolda çıktık. 3 gün süren Kalite Öğretisi eğitimleri oldukça verimli geçti ve farkındalık noktasında gelişime kaydettik” dedi.

Program çerçevesinde katılımcılara Hasta Güvenliği Uygulamaları, Hasta Bakımı, İlaç Güvenliği, Enfeksiyon Kontrolü ve Önlenmesi, Çalışan Güvenliği Uygulamaları, Kalite Hedefleri, İndikatör Yönetimi, Acil Hizmetler, Transfüzyon Güvenliği, Bilgi Yönetimi, Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri, Sterilizasyon Hizmetleri gibi 22 farklı konuda eğitim verildi.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk yaptığı açıklamada; “Ülkemizde sunulan sağlık hizmetleri, her geçen gün alt yapı gelişimi, son teknoloji kullanımı, insan gücü niteliği ve kapasitesi anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde hatta birçok alanda da örnek olacak şekilde gelişmektedir. Her zaman daha iyisini gerçekleştirme adına, Bakanlık çalışmaları sürekli değişim ve yenilenme sürecinden geçmektedir. Bu çalışmalardan biri de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesine ve iyileştirilmesine yönelik hazırlanan Sağlık Hizmet Kalite Standartlarıdır. Bakanlığımızın uyguladığı “Sağlık Hizmet Kalite Standartları” sistemi “Hasta ve Çalışan Güvenliği”ne odaklanarak sürekli kendini geliştirmek durumundadır.  Buradan yola çıkarak, birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerimizde kalite konusunda hedefi sürekli bir üst noktaya taşımaya, sistem belli bir noktaya geldikçe çıtayı bir sonraki hedefe yöneltmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda katılımcılar tarafından gerçekleştirilen Role Play (Rol Yapma Oyunu) programa renk kattı. Eğitimin sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri verildi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi