Ali Coşkun açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Coşkun, Aslında bu öneriyi bir televizyon sohbetinde değerli tarihçi hocamız Sayın İlber Ortaylı’dan duydum. Bu önerisiyle ünlü tarihçimiz ve Türkiye’de herkesin çok sevdiği ve saydığı değerli tarih hocamız Sayın İlber Ortaylı, hekime şiddete ülkemiz adına ne kadar üzüldüğünü de en içten duygularla söylemiştir dedi.

Ordu Tabip odası olarak bu öneriyi sonuna kadar destekliyor ve bir an önce Kanun haline gelmesini Talep ediyoruz.

Hekime ve sağlık personeline şiddet uygulayan kişi, öncelikle akıl sağlığı yönünden ilgili uzman hekim tarafından muayene ortamına alınmalı, şüpheli durum var ise 1-2 gün yatırılarak uygun servis de gözlenmeli, sonuçta akıl sağlığı yerinde diye karar verilirse, TCK ‘ya göre uygun ceza istemiyle dava açılmalı, dava sonuçlanana kadar sağlık alanında sosyal güvencesi durdurulmalıdır, sağlık hizmetleri para ile olmalıdır. Eğer sağlık gözlemi sonrasında akıl sağlığı yerinde değildir diye karar verilirse, zaten kişinin, ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinde yatarak tedavisine devam edilmelidir.

 

Sağlıkta şiddet, ciddi caydırıcı tedbirlerle ve cezalarla önlenebilir

 

Coşkun Aksi takdirde Ülkemizin en gözde öğrencilerini barındıran tıp fakültesinden daha mezun bile olmamış Zeki Türk doktor namzetleri, yurt dışına gitme hayalleri kuracaklardır. 

Bu gençler bizim geleceğimiz, eğer bunlara sahip çıkamaz isek, bilim karanlık bir bataklıkta elimizden kaybolacaktır, bizim olan gençler, ellerin elinde nice başarılı çalışmalara imza atacaklar ve biz de bu gelişmeleri ülke kaynaklarını harcayarak satın almaya çalışacağız ( Biontech aşısında Dr Uğur Şahin örneğinde görüldüğü gibi) ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi