Ordu 1.Amatör Lig’de sezon öncesinde favori takımlardan birisi olan Altınordu Belediyespor final maçında bu sezo gösterdiği performans ile herkesin takdirini kazanan Kumruspor ile karşılaştı. Daha önce 3 kez final maçında kaybeden Altınordu Belediyespor, 4.kez aynı senaryonun yaşanmasına izin vermesi ve maçı 4-1 kazanarak şampiyon oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısı çok keyifsiz ve temposuz başladı. Altınordu Belediyespor topa hakim olan taraf olsa da Kumruspor topun arkasına geçerek kendi sahasını iyi savundu. Maçın 21.dakikasında Kumruspor nadir geliştirdiği ataklardan birinde Anıl kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalecinin kolunun altından topu ağlara gönderirken yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Maçın ilk net pozisyonunda ise Sinan Cındık altı pasta topu üst direğe nişanladı. Çizgiden saha içine dönen meşin yuvarlağı Kumruspor savunması uzaklaştırdı.
Maçın ikinci yarısında ise Altınordu Belediyespor teknik direktörü Ergin Döner’in Onur hamlesi meyvesini verdi. 57.dakikada Onur yakın mesafeden topu kaleciye nişanlarken, bu gelecek gollerin habercisiydi. 65’te Abdullah takımını 1-0 öne geçirdi. 75’te Onur’un asistinde Güven net vuruşla farkı ikiye çıkardı. 80’de ise herkesin ofsayt beklediği pozisyonda Onur topu ağlara gönderdi ve skor 3-0 oldu. Kumruspor’da ise 89’da Ali Eyeşmek’in golü sonucu değiştirmedi.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte 2017-2018 sezonu Ordu 1.Amatör Lig şampiyon final maçındaki Kumruspor’u 3-1 yenen Altınordu Belediyespor oldu. Fatsa Belediyespor’un 3.Lig’e çıkması halinde Altınordu Belediyespor önümüzdeki sezon BAL’da mücadele edecek.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ 
Editör: Haber Merkezi