Partililerine seslenen Başkan Şanlıtürk, milli birlik ve bütünlüğün çok çok önemli günlerden geçtiğine dikkat çekerek Türkiye karşıtı olanların bir iç huzursuzluk çıkarmaya çalıştıklarını ancak Türk Milletinin bu oyunlara gelmediğini, milli birliğin, dirliğin önemle muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

25 Eylül’de Amasya’da yapılacak olan istişare toplantısını da anımsatan Başkan Şanlıtürk; “Değerli arkadaşlarım Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, “güçlü siyaset, lider Türkiye, hedef 2023”sloganıyla, 3 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da başlatılan istişare toplantıları kapsamında 25 Eylül 2021 cumartesi günü Amasya ilimizde yapacağımız istişare toplantımıza Teşkilatımızın tüm kademelerinde görev alan arkadaşlarımız davetlidir. Genel Başkan Yardımcımız, hemşerimiz Sayın İsmail Faruk Aksu’nun divan başkanlığını yapacağı toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye de konuştu.

“Fındık fiyatlarının yükseleceği kanaatindeyim”

 2021 yılı fındık sezonunu da ele alan Başkan Şanlıtürk; “Bildiğiniz gibi bölgemiz için önemli bir gelir kaynağı olan fındık fiyatları açıklanmış Giresun kalite fındık için 27 TL Levant kalite fındık içinde 26,50 TL fiyat açıklanmıştır. Devletimiz toprak mahsulleri ofisi aracılığıyla 9 ayrı noktada 12 ekiple birlikte il genelinde fındık alımlarına devam etmektedir. Altınordu, Ünye, Fatsa, Gölköy, Aybastı, Kabataş, Kumru, Korgan ve Akkuş ilçelerinde de fındık alım noktaları oluşturulmuştur. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde ikişer ekip görev yapmaktadır. Alınan fındıkların bedelleri 21 günde ödeneceği açıklansa da ortalama 8-10 güne kalmadan vatandaşlarımızın hesabına geçmektedir. Toprak mahsulleri ofisinden aldığımız bilgiye göre şu ana kadar 75 milyon TL’lik bir ödeme vatandaşlarımıza yapılmıştır. Vatandaşımızın fındığını emanete bırakmaması ve fındık satışlarında toprak mahsullerini tercih etmesi serbest piyasada da fındık fiyatlarını yükselteceği kanaatindeyim” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi