Başkan Şanlıtürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında partisinin 2023’ün Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için seçim takvim sürecinin 1 Aralık’ta açıklanacağını anımsatarak kendisinin de milletvekilliği adaylığı için istifa ettiğini söyledi.

İlçe Başkanları ve Kadın Kolları Başkanları ve davetlilerinde yoğun katılım sağladığı toplantıda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda istifa ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Şanlıtürk, 28 aydır sürdürdüğü İl Başkanlığını Mehmet Özçelik’e bıraktı.

Başkan Şanlıtürk, yaptığı duygusal konuşmada; “Bugün MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda 28 aydır sürdürdüğüm İl Başkanlığı vazifemi değerli dava arkadaşımız ve İl Genel Sekreterimiz Mehmet Özçelik’e devretmiş bulunmaktayım. Kendisi MHP çatısı altında bir dönem Belediye Meclis Üyeliği, 4 dönemde Ordu Mimarlar Odası Başkanlığı yapmıştır. Ömrünü ülküsüne ve davasına adayan kardeşime yeni görevinde üstün başarılar diliyorum.

Bundan sonraki süreçte Aday adayı olarak sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni İl Başkanımız, ilçe başkanlarımız ve Kadın Kolları Başkan ve bütün teşkilatlarımızla birlikte sahadan ayrılmayacağız. 2023’e kadar iki önemli hedefimiz var. Birincisi Cumhur İttifakı birlikteliğimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı en yüksek oyla seçilmesini sağlamaktır.

İkinci büyük hedefimizde bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili sayılarını ne kadar çok artırabilirsek bizim için bir başarı olacaktır. Her iki büyük hedefimizi Allah’ın izni, milletimizin takdiri ile İnşallah gerçekleştireceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başkanımıza ulvi başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Şanlıtürk’e hizmetlerinden ve katkılarından dolayı yeni İl Başkanı Mehmet Özçelik tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi