Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda uygulanan mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taş uygulaması ile yapılan sokak yenilemelerinde ortaya çıkan estetik ve görsel zenginlik büyük beğeni topladı.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in şehrin kimliğine sahip çıkmak adına kadim mahallelerde başlattığı şehrin dokusuyla, silüetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşlar tarihi mahalleleri yeniden ayağa kaldırıyor.

Altınordu Belediyesi Şarkiye mahallesinde titiz bir çalışma yürütüyor. Şehrin ticaret ve sosyal yaşamının merkezlerinden biri konumunda olan Osman Paşa caddesi ve çevresinde başlayan çalışmalarla ekonomik ömrünü tamamlamış yetersiz altyapı sil baştan yenileniyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taşlarla yapılan sokak yenileme çalışmalarıyla da şarkiye mahallesinin çehresi değişiyor.

Günlük hayatın ve ticari yaşamın en az etkileneceği şekilde tedbirler ile devam eden çalışmalar şehrin dokusuna kent kimliğine sadık kalarak, gelenekle geleceği bir arada kılan modern şehir yaklaşımıyla aralıksız devam ediyor.

Şarkiye mahallesinde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Aşkın Tören, “kadim mahallelerimizin tarihi sokaklarını nakış nakış işliyoruz” dedi.

Başkan Tören, “İlimizde deyim yerindeyse ticari yaşamın sıfır noktası diyebileceğimiz köklü ve kadim Mahallelerimizden olan şarkiye mahallemiz hak ettiği dönüşümü yaşıyor. Çalışmalar sonunda Osmanpaşa Caddesinde son derece anlamlı güzel estetik kaygıları da olan şık bir sonuç ortaya çıkıyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi