İşletmeciliğini iş adamları Şenel Duran ve Turgay Kaynak’ın yapacağı Sarmaşık Kaplıcası Termal Otel'in temel atma törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da katıldı. Sahil yoluna en yakın 4 yıldızlı olacak şekilde yeniden inşa edilen kaplıca ve otel tesislerinin 1 Şubat 2019 tarihi itibari ile hizmete gireceği belirtildi.

 
“İnşaatımızı 12 ayda tamamlayacağız”


Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan işletme sahiplerinden Şenel Duran, “Otelimiz 4 yıldızlı olacak şekilde hizmet verecek. Termal tesisimizde 80 oda bir bay ve bir bayan olmak üzere termal havuzumuz yer alacaktır. Kaplıca tesislerimizde yüzme havuzumuzda olacak. Projenin maliyeti 17 Milyon TL’dir. Tesisimiz 12 ay gibi kısa sürede tamamlanacak. Kaplıcalarımızın faydaları birçok derde devadır. Tesislerimizde ki suyun sıcaklığı 48 santigrat derecedir. Romatizma, kireçlenme, kadın hastalıkları, rahim üşütmesi, mide bağırsak yolları iltihaplanması ve böbrek taşları gibi hastalıklarda etkili olup bünyesinde birçok mineral barındırmaktadır.” dedi.

 

Suyu kaliteli

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin anlayan ise, Sarmaşık Kaplıcası’nın Karadeniz sahilinde sahil yolunda denize en yakın tek kaplıca tesisi olduğunu belirterek, “Burası kaliteli bir suya sahip. Tek başına bir kaplıca değil gelecek misafirlerin her türlü konaklayacakları bir tesis buraya kazandırılıyor. Turistik bir tesis olacak ve tüm bölgeye hizmet verecektir.” diye konuştu. 

 

Ilıca göç alacak

Temel atma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da bölge için son derece önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, “Rize ilinden Amasya iline kadar denize en yakın yer olan ılıca kaplıcasına sonuna kadar destek veriyoruz. Bu tesislerin daha güzelleşmesi için bizlerde çevre düzenlemesini yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Ilıca hem kaplıcanın yeniden hayata geçmesiyle hem de bizim yaptığımız yatırımlarla göç veren değil göç olan bir yerleşim yeri olacaktır. Ben buradan bir müjde vereyim. Bu termal otel tesislerinin görünüşüne uygun şekilde Ilıca’nın girişinden çıkışına kadar binaların yalıtım ve boyasını biz yapalım diyorum. Ben inanıyorum ki burası sadece yazın değil kış döneminde de büyük ilgi görecektir.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi