2021-2022 sezonunda oynadığı son 8 maçı kazanan Orduspor 1967 A.Ş.'de yüzler gülüyor. Ligde son oynanan maçta Yeni Ordu Stadyumu'nda 90+2'de atılan golle Karşıyaka'yı da mağlup eden Orduspor 1967 A.Ş.'de maçın ardından açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Savaş Şimşek, daha önce sıkıntılar yaşadığı 52 Orduspor Futbol Kulübü ile beraber oldukları için daha güzel olduklarını söyledi.

2019-2020 sezonunda Ordu'da birleşme sesleri oldukça yüksek sesle çıkarken, o dönem Yeni Orduspor adıyla mücadele eden Mor-Beyazlı ekibin kulüp binasına kongre günü giden ve birleşmede söz hakkı alması beklenen Savaş Şimşek büyük şok yaşamıştı.  Kulüp binasına gelen Şimşek’in Jandarma kontrolünde içeriye aldırmadı ve adaylığı engellenmişti. Bu olayın ardından Yeni Mahalle 52 Spor ile anlaşarak Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü adıyla Ordu 1.Amatör Lig'de başkanlık yapan Şimşek ile Yeni Orduspor arasında ipler kopmuştu.

Savaş Şimşek ve Ordu'nun 3.Lig'deki diğer camiası arasındaki buzlar ise bu sezon erimişti. 52 Orduspor Futbol Kulübü adıyla yoluna devam eden ve Şükrü Bodur başkanlığında şampiyonluk hedefleyen Mor-Beyaz-Yeşilli ekibin Yeni Ordu Stadyumu’nda 1-1 berabere kaldığını Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor maçını Şükrü Bodur ile birlikte izlemişti.


Orduspor 1967 A.Ş.'nin Karşıyaka maçında tribünde maçı 52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı Şükrü Bodur ile yan yana izleyen Mor-Beyazlı kulübün başkanı Savaş Şimşek, maç sonunda ise: ''Güzel bir galibiyet oldu. Bu güzel günde yanımızda olan bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir ortamda galibiyet aldık. Ordu şehri birleşince çok daha güzel oluyor. İnşallah bu seri ve başarı birbirimize sarılarak devam eder. İnşallah bu şekilde devam ederek, şehrin arzuladığı, hak ettiği günlere ulaşırız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şükrü başkanımız maçta bizim yanımızda oldu ve desteğini gösterdi. Golde de beraberce sevindik. Şehrimizin ayrısı gayrısı yok. Şükrü başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim. Biz bir ve beraber olunca daha güzeliz. Ordulularla gurur duyuyorum.'' ifadelerini kullandı.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi