Ordu Yorum/Celal Yıldız

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ordu teşkilatının Ekim ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Elitaş seçimlerin ileri alınmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

AK Parti Ordu teşkilatı Ekim ayı İl Danışma Meclis Toplantısını yaptı. Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş toplantıya katılarak partililere seslendi. Erken seçim olmayacağının altını çizen Elitaş, “2015 genel seçimi 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek” dedi. 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirmek için en az 330 milletvekili sayısına ulaşmaları gerektiğini vurgulayan Mustafa Elitaş, yorulma gibi bir şanslarının olmadığını belirtti.


 “Seçim 7 Haziran 2015’te olacak”


Genel seçimin ileri alınmasının söz konusu olmadığını bildiren AK Parti Grup Başkanvekili, “Hem gazetelerde yazıyor hem de bizlere soruyorlar seçimin ileri alınıp alınmayacağını. Böyle bir şey söz konusu değil. Kimi 19 Nisan, kimi 26 Nisan diyor. Bu tarihlerin nereden çıkardıklarını bilmiyoruz. Birileri bir senaryo yazıyor bazıları da devam ettiriyor. Seçimin normal tarihi 7 Haziran 2015 olacak” şeklinde konuştu.


“Postal izi olan anayasayı değiştireceğiz”


22 Şubat’a kadar her ilin kongre yapacağını bilgisini veren Elitaş, “İllerdeki kongrelerin ardından Eylül 2015’de olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. 2015 seçimi belki de çıktığımız bu tarihi yolculuğunun son noktasını koyma seçimleri olacak. Yani mazlumların ezildiği, inana insanların mağdur edildiği bir dönemi sona erdirmenin son virajı. Bu seçimden sonra postal izi bulunan anayasayı değiştirmeliyiz. Anayasayı değiştirmek için 330 ve üzeri milletvekilini almamız gerekiyor” açıklamalarını kullandı.
 

“Yorulma şansımız yok”


Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesinin ardından Türkiye’de yeni bir siyasi dönemin başladığına dikkat çeken Mustafa Elitaş, “Eski Başbakanımızın hızına alışmıştık. Yeni seçilen Başbakanımızın bu kadar hızlı olacağını düşünmüyorduk ama yanılmışız. Onlar bu millet için böyle koştururken bizim yorulma deme hakkımız yok. Bu millete hizmet etmek bizim için bir görev” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi